Παναθηναϊκός: Στην... εξέδρα 4,3 εκατομμύρια ευρώ

Με τα ηχηρά «κοψίματα» των Αιτόρ, Ρουμπέν, ο Παναθηναϊκός έχει μια πεντάδα παικτών που δεν υπολογίζονται, αλλά… κοστίζουν πολύ.

Η πρώτη αξιολόγηση που έκανε ο Ντιέγκο Αλόνσο στο δυναμικό του Παναθηναϊκού τον τελευταίο
ενάμιση μήνα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της καλοκαιρινής προετοιμασίας, οδήγησε στα δύο ηχηρά «κοψίματα» των Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και Ρουμπέν Πέρεθ.

Ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί ο καθένας, αυτή ήταν η επιλογή του προπονητή και στην πορεία θα κριθεί (και) επ’ αυτού έχοντας αποφασίσει μεταξύ άλλων να προχωρήσει και σε «αποσυμφόρηση» του ρόστερ το οποίο αριθμεί αυτή την στιγμή 38 παίκτες (με τους «μικρούς») κι ενώ επίκεινται τουλάχιστον δύο μεταγραφές ακόμα.

Είναι πολύ πιθανό δε στην πορεία να υπάρξουν κι άλλα «κοψίματα» και το ζητούμενο σ’ αυτή τη φάση είναι το πώς θα διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός όσους δεν υπολογίζονται, καθώς το κόστος τους είναι ήδη υψηλό. Ο αριθμός των «κομμένων» έφτασε τους πέντε κι αυτή την στιγμή οι «πράσινοι» έχουν «παρκαρισμένα» στην… εξέδρα περίπου 4,3 εκατ. ευρώ Κι ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει δουλειά για να μειώσει το κόστος-αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί πως υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από το «πράσινο» ρόστερ, αλλά αυτές θα αφορούν πωλήσεις του Σπόραρ και του Βαγιαννίδη.

Αϊτόρ: Φτάνει το 1.000.000 ευρώ

Ο Καταλανός εξτρέμ έκανε πέρσι μεγάλη προσπάθεια για να «επιστρέψει» στα στάνταρντς του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον χιαστό τον Οκτώβριο του 2022, αλλά δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε. Στους πρώτους μήνες της περασμένης σεζόν προσπάθησε να βρει ρυθμό, αλλά μικροτραυματισμοί τον
πήγαιναν διαρκώς πίσω, ενώ η έλευση του Τερίμ μετά από τον πρώτο μήνα όπου πήρε ευκαιρίες και σημείωσε δύο γκολ, αποτέλεσε το τελειωτικό «χτύπημα» για τον ίδιο, καθότι μπήκε στο περιθώριο.

Έχει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι και μετά την ανανέωση της συνεργασίας του
τον Ιανουάριο του ’23 οι αποδοχές του είναι 800.000 ευρώ, ήτοι 1.025.000 ευρώ με την εφορία. Ο ατζέντης του ψάχνει ήδη ομάδες, η ιταλική Κόμο ενδιαφέρεται σοβαρά και είναι ένα ζήτημα το πόσο θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό το «διαζύγιο».

Ρουμπέν Πέρεθ: Στις 770.000

Ενα ζήτημα σοβαρό είναι και το συμβόλαιο που έχει ο Ρουμπέν έως το επόμενο καλοκαίρι, μετά
την επέκταση που έκανε τον Δεκέμβριο του 2022. Οι καθαρές αποδοχές του Ισπανού, που επί μία τριετία
τίμησε όσο λίγοι κάθε ευρώ που πήρε απ’ τον Παναθηναϊκό, φτάνουν τις 600.000 ευρώ ή 770.000 ευρώ με την εφορία και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στα 35 και κάτι να βρει αντίστοιχο συμβόλαιο στην πατρίδα του ή κάπου αλλού για να του καλύψει τις συγκεκριμένες απολαβές.

Με την έλευση του Μαξίμοβιτς, ο «πράσινος» άξονας γεμίζει και ο Ρουμπέν Πέρεθ δεν θα έχει καθόλου χρόνο συμμετοχής την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια συμβιβαστική ανάμεσα στις δυο πλευρές, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τους «πράσινους» να του καλύπτουν ένα μέρος απ’ το συμβόλαιο της επόμενης ομάδας του και με τον ίδιο να σκέφτεται τον επαναπατρισμό.

Κλεϊνχέισλερ: Το πρόβλημα διετίας

Πριν απ’ τα «κοψίματα» των δύο Ισπανών, το «τριφύλλι» είχε να διαχειριστεί και την κατάσταση με παίκτες που δεν υπολογίζονταν εδώ και καιρό, με πιο σημαντικό αυτό του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ. Ο Ούγγρος μέσος δεν «έπιασε» στον Παναθηναϊκό, ενώ ο εξάμηνος δανεισμός του στη Χάιντουκ δεν μετατράπηκε σε μόνιμη μεταγραφή, αφού ούτε εκεί έβγαλε… μάτια.

Οι «πράσινοι» έχουν έναν «μπελά» διετίας με τον Μαγυάρο, καθότι δεσμεύεται έως το 2026 με συνολικές αποδοχές 1 εκατ. ευρώ (500.000 και 500.000 ευρώ), ήτοι 1.280.000 με την εφορία. Για να βγει ο ίδιος απ’ το συμβόλαιό του ούτε… λόγος και η λύση θα έρθει μόνο μέσω ενός δανεισμού.

Τσοκάι: Οι λύσεις από την Κροατία

Διετή «πονοκέφαλο» έχουν οι «πράσινοι» και με την περίπτωση του Ενις Τσοκάι ο οποίος έπαιξε στα
φιλικά της Αυστρίας, αλλά δεν υπολογίζεται καθόλου απ’ την στιγμή που επέστρεψε η ομάδα στην Αθήνα. Ο Αλβανός μέσος έχει συμβόλαιο έως το 2026, με ετήσιες αποδοχές 300.000 ευρώ. Δηλαδή 600.000 ευρώ ή 770.000 ευρώ με την εφορία για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ενδεχόμενο να του πληρώσει ο Παναθηναϊκός όλο το συμβόλαιο και να φύγει δεν υπάρχει και ήδη «ζυγίζονται» κάποιες λύσεις απ’ την Κροατία, όπου εξακολουθεί να περνάει ακόμα η… μπογιά του.

Τρουιγιέ: Τα δυο σενάρια

Ο τελευταίος της λίστας των «κομμένων» είναι ο Αλεξί Τρουιγιέ. Κι αυτός έπαιξε λίγο στα φιλικά της
Αυστρίας και αναζητείται λύση για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στον οποίο έχει απολαβές
300.000 ευρώ (384.000 με την εφορία).

Για τον Γάλλο μέσο υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε να πληρωθεί ένα μέρος του συμβολαίου και να επιστρέψει σε ομάδα της Γαλλίας, είτε να πάει κάπου στη Super League 1 και να καλύψουν οι «πράσινοι»
ένα μέρος των αποδοχών του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News