Παρίσι 2024: Χρήστου- «Αποφάσισα να μην τα παρατήσω»

Τι δήλωσε ο Απόστολος Χρήστου μετά την πρόκρισή του στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Απόστολος Χρήστου, κατάφερε να γράψει για άλλη μία φορά ιστορία για την ελληνική κολύμβηση, καθώς κατάφερε να προκριθεί σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κάτι που στο παρελθόν είχε καταφέρει μόνο ο Σπύρος Γιαννιώτης, το 2004 στην Αθήνα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αρχικά αποφασίσει να αποσυρθεί από τα 200μ. ύπτιο, μετά την -δικαιολογημένη- απογοήτευση που του προκάλεσε η απώλεια του μεταλλίου στα 100μ. για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου… Στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του και στο πώς διαχειρίστηκε τον αγώνα του, ενώ έδωσε ένα μήνυμα και στον συναθλητή του Απόστολο Σίσκο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έδειξα πως δεν το έβαλα κάτω μετά την τέταρτη θέση στα 100μ. ύπτιο. Δεν τα παράτησα, παρά το γεγονός πως αρχικά δεν ήθελα να κολυμπήσω, γιατί είχα απογοητευτεί πολύ. Στη συνέχεια όμως το σκέφτηκα καλύτερα και αποφάσισα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω για κανένα λόγο και θα πρέπει να επιστρέψω πιο δυνατός.

Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, την οποία διαχειρίστηκα με τον καλύτερο τρόπο και στα τελευταία μέτρα είχα δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσω μια θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η εμπειρία κι απ΄ ό,τι φάνηκε ήταν στις δυνατότητές μου να προκριθώ.

Πιστεύω πως ήταν στις δυνατότητές του (σ.σ. του Σίσκου) ο τελικός. Έχει κολυμπήσει πιο γρήγορα. Πάντως, ήταν μια μεγάλη εμπειρία γι΄ αυτόν και είμαι σίγουρος πως θα είναι στον τελικό στην επόμενη διοργάνωση, στο Λος Αντζελες».

Τι δήλωσε ο ίδιος ο Σίσκος, μετά τον αποκλεισμό του:

«Έχω κάνει και πιο γρήγορες κούρσες. Περίμενα καλύτερο χρόνο. Φάνηκε πως ο τελικός ήταν στις δυνατότητές μου», δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης στην ΕΡΤ, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι «είμαι ευχαριστημένος που κολύμπησα στον ημιτελικό και είμαι στους 16 καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο. Θα χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία για την επόμενη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί είναι μια πολύ διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία, αλλά και να μπορείς να διαχειριστείς την πίεση και το άγχος. Κρατάω το μάθημα που πήρα από αυτήν την κούρσα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Για μένα άξιζε (σ.σ. ο Χρήστου) το μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και εύχομαι να το πάρει στα 200μ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News