Μεταγραφές Παρασκήνιο: Ο Μαρινάκης άρπαξε τον εκλεκτό του Αλόνσο για τον Παναθηναϊκό!

Πορτιμονένσε: Απάντησε αρνητικά στα 35 εκατ. ευρώ του Βαγγέλη Μαρινάκη για το 75% του συλλόγου" σύμφωνα με τη Record

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν βασικός στόχος του προπονητή του Παναθηναϊκού, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον «έντυσε» στα κόκκινα της Νότιγχαμ.

Ο Ζότα Σίλβα ανακοινώθηκε επισήμως από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία απέκτησε έναν από τους πιο εξελίξιμους πορτογάλους ποδοσφαιριστές και βασικό στόχο του Παναθηναϊκού για τα εξτρέμ.

Ο Ζότα Σίλβα την περασμένη σεζόν μέτρησε 15 γκολ και 7 ασίστ σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Γκιμαράες και ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον κάλεσε στην Εθνική Πορτογαλίας κι αγωνίστηκε ως αλλαγή στα δύο φιλικά με τη Σουηδία και τη Σλοβενία, όντας πλέον διεθνής με δύο συμμετοχές.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται στα «φτερά» και με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη Βιτόρια Γκιμαράες εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, απασχόλησε εντόνως τον Παναθηναϊκό του Ντιέγκο Αλόνσο. Και όταν λέμε εντόνως, άνθρωπος της ομάδας πέρυσι ταξίδεψε τρεις φορές στην Πορτογαλία για να τον δει από κοντά.

Οι «πράσινοι» ήθελαν να κάνουν την υπέρβαση με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή αν και ήξεραν ότι το ενδιαφέρον από πολλές ομάδες θα δυσκολεύσει την υπόθεση. Έδιναν μέχρι και 7 εκατομμύρια, αλλά Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την κίνηση-ματ και με πρόταση άνω των 7 εκατομμυρίων έντυσε στα κόκκινα τον Ζότα Σίλβα, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο -χρονικά- μεταγραφικό απόκτημα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News