Γιώργος Χελάκης: Η Μάλμε προβληματίζει λιγότερο απ' τον βαθμό προετοιμασίας...

Για να περάσει ο ΠΑΟΚ τους Σουηδούς χρειάζεται να ανεβάσει την απόδοσή του στα περσινά επίπεδα. Το αν γίνεται το ξέρει μόνο ο Λουτσέσκου.

Να συζητήσουμε για τον ΠΑΟΚ, αλλά με βάση αυτό που έρχεται, όχι αυτό που πέρασε. Οπως ήταν αναμενόμενο η Μπόρατς Μπάνια Λούκα υπέκυψε στην ανωτερότητα του πρωταθλητή Ελλάδας. Οχι όπως ακριβώς το περιμέναμε, κάπως δυσκολότερα.

Το έχουν αυτό οι αντιλήψεις του Λουτσέσκου περί καλοκαιρινής προετοιμασίας. Oπολυμήχανος Ρουμάνος προετοιμάζει την ομάδα του για το καταχείμωνο, όχι το κατακαλόκαιρο! Δεν τη φορμάρει πρόωρα για να την ψάχνει στη συνέχεια. Δεν εκβιάζει καταστάσεις. Αν εκβίαζε θα έδινε περισσότερο χρόνο σε Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια, που μπήκαν κάπως καθυστερημένα στην προετοιμασία. Δεν το έκανε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν το έκανε ούτε στο δεύτερο. Πήγε με τους προετοιμασμένους. Το ίδιο έκανε και με τον Μαντί Καμαρά.

Το τι θα κάνει την Τρίτη, στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μάλμε, κανένας δεν το ξέρει. Ούτε τι θα κάνει με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Τσάλοφ, Τισουντάλι και Σορετίρε. Θα τους βάλει στην αποστολή ή θα τους εξαιρέσει ώστε να συνεχίσουν την προετοιμασία τους;

Κι εδώ να σημειωθεί το… παράδοξο. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν της μεταγραφικής φτώχειας και της καθυστέρησης. Φέτος μπήκε δυνατά, πήρε παίκτες νωρίς πληρώνοντας και ομάδες. Είναι σαφές πως ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο νέο του φορμάτ. Δαπανήθηκαν χρήματα σε αγορές και συμβόλαια. Στα δικά μου μάτια σημαίνει ότι υπάρχει η ετοιμότητα να δαπανηθούν κι άλλα, ίσως και περισσότερα, αν η ομάδα πετύχει τον μέγιστο στόχο της. Oλα αυτά έχουν τη σημασία τους στον βαθμό που ο ΠΑΟΚ φέρει βόλτα τη Μάλμε και βρεθεί στα πλέι οφ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται εμφανίσεις πολύ καλύτερες απ’ αυτές κόντρα στην Μπόρατς.

Ναι, στο προχθεσινό παιχνίδι η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη της πρώτης στην Τούμπα. Οχι όμως κάτι αξιοσημείωτο. Η σουηδική ομάδα, με 17 αγώνες πρωταθλήματος, έχει ρυθμό κι επίθεση-φωτιά. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι καλύτερη ομάδα απ’ τον «Δικέφαλο του Βορρά». Είναι όμως πιο έτοιμη και με φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Για να την περάσει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να ανεβάσει την απόδοσή του στα περσινά επίπεδα. Το αν γίνεται το ξέρει μόνο ο Λουτσέσκου.

Υ.Γ. Βήμα θετικό ότι οι τέσσερις μεγάλοι συμφώνησαν στη σύνθεση της νέας ΚΕΔ. Δείγμα ότι το νέο πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει με καλές προοπτικές. Οχι ότι θα μας πιάσουν πρόωροι ενθουσιασμοί διότι ο κίνδυνος θα παραμονεύει πάντα. Ακόμα και στο πρώτο πέναλτι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News