Παρίσι 2024: Η Εθνική μας «λύγισε» στο θρίλερ με τους Κροάτες

Σε ένα παιχνίδι που ήταν…θρίλερ εως το τέλος, η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στους Κροάτες (14-13) και στρέφει την προσοχή της, στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς.

Η Εθνική μας ομάδα, ξεκίνησε έχοντας το απόλυτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα και ήθελε την νίκη προκειμένου να κλειδώσει μια θέση στην πρώτη δυάδα που θα της εξασφάλιζε μια καλύτερη διασταύρωση.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η Εθνική μας ομάδα έκανε την πρώτη της ήττα, σε ένα παιχνίδι θρίλερ απέναντι στους Κροάτες (14-13) και πλέον η τελική τριάδα θα κριθεί στα παιχνίδια Ιταλία-Ελλάδα και Κροατία-ΗΠΑ, με την Εθνική να κοντράρεται απέναντι στους Ιταλούς την Δευτέρα στις 16:10.

Αν και οι Έλληνες παίκτες προηγήθηκαν με γκολ του Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω, οι Κροάτες με δυο γκολ τον Φάτοβιτς και Γιόκοβιτς ανέτρεψαν γρήγορα την κατάσταση και προηγήθηκαν με 2-1. Λίγες στιγμές μετά, ο Νικολαίδης κέρδισε πέναλτι, όμως δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, με τους Κροάτες να διευρύνουν το προβάδισμα τους με γκολ του Λόντσαρ (3-1).

Κάπου εκεί, η ομάδα του Βλάχου «ξύπνησε» και πήρε μπροστά. Με τον Γενηδουνιά να κάνει την αρχή (3-2) και τον Παπαναστασίου να ισοφαρίζει (3-3) η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο ακόμη πιο δυναμικά. Με τον Ζερδεβά να είναι σταθερός στο τέρμα, οι Καλογερόπουλος και Φουντούλης έδωσαν ένα μικρό «μαξιλαράκι» στην Ελλάδα, με τον Χαρπόφ να…το παίρνει προσωρινά πίσω με ένα δικό του δύσκολο γκολ (4-5) και τον Βλαχόπουλο να απαντάει δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου (4-6).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Έλληνες παίκτες να μπαίνουν νωθρά, να δέχονται δυο τέρματα από το ίδιο σημείο και από τον ίδιο παίκτη (Κράγκιτς) και να αστοχούν σε πέναλτι έπειτα από γλίστρημα του Φουντούλη στην εκτέλεση (6-6).

Ο Φουντούλης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού αμέσως μετά την ισοφάριση των Κροατών, πέτυχε το δεύτερο του γκολ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα για την χώρα μας (6-7).

«Σεφτέ» στο σκοράρισμα έκανε και ο Παπαναστασίου, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, με τα γκολ να μην λείπουν από τις δυο ομάδες, αφού σχεδόν…ανά επίθεση οι δυο ομάδες πετύχαιναν και ένα τέρμα. Οι Κροάτες πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, έπειτα απο γκολ του Βουκίτσεβιτς στον παίκτη παραπάνω (9-8), 3:32 πριν από την λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Η έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, θα έβρισκε τους Κροάτες μπροστά με δυο γκολ (11-9) και την Ελλάδα να αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα στο αμυντικό της κομμάτι (7 γκολ σε ένα οκτάλεπτο)!

Μια γροθιά με δέκτη τον Αργυρόπουλο, που έφερε αποβολή χωρίς αντικατάσταση, έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες της Εθνικής μας να αγωνιστούν για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω σε άμυνα και επίθεση. Το…θρίλερ συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να απέχουν ένα τέρμα (12-11) 6:30 λεπτά πριν το τέλος. Παρά το γεγονός πως η Εθνική μας στερήθηκε τον Αργυρόπουλο που δέχθηκε ποινή (με αντικατάσταση) για όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με γκολ του Καλογερόπουλου, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ισοφάρισε το παιχνίδι (12-12).

Κάπου εκεί, η ποινή των Κροατών…έληξε, οι ομάδες αγωνίστηκαν ξανά με ισάριθμους παίκτες και οι αντίπαλοί μας, με δυο γκολ του Χαρκόφ (14-1), πήραν προβάδισμα, με το ρολόι να δείχνει 1:30 πριν την λήξη του αγώνα.  Το μόνο που κατάφερε η Εθνική μας ήταν να μειώσει με γκολ του Βλαχόπουλου, με τους Κροάτες να παίρνουν την νίκη με 14-13.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News