Ελλάδα-Ισπανία 15-13: Ψηλά το κεφάλι για τους μάγκες του Βλάχου και 5η θέση

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκλεισε το τουρνουά με το καλύτερο δυνατό τρόπο, νίκησε τους Ισπανούς (15-13) και κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Ο αποκλεισμός από τους Σέρβους στα προημιτελικά με το γκολ στα 2’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, μπορεί να μας στέρησε μια θέση στην ζώνη των μεταλλίων, ωστόσο δεν πτόησε την Εθνική μας ομάδα στα ματς της κατάταξης, αφού κατάφερε να κλείσει το τουρνουά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε την Ισπανία (15-13) και κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μόνο… στο ξεκίνημα του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν οι Ισπανοί με το γκολ του Γκρανάδο. Έκτοτε, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τα γκολ των Καλογερόπουλου και Κάκκαρη και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Τα γκολ διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο στο ματς, αφού η Ισπανία απαντούσε σχεδόν άμεσα στα τέρματα της Εθνικής μας ομάδας, με το δεύτερο οκτάλεπτο να βρίσκει την «γαλανόλευκη» να προηγείται 8-6.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Εθνική μας απέκτησε ένα «μαξιλαράκι», αφού οι Γκίλλας, Φουντούλης (2) και Αργυρόπουλος ανέβασαν την διαφορά στα 5 τέρματα (12-7). Κάπου εκεί, υπήρξε μια… χαλάρωση από την πλευρά των παικτών, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί που μείωσαν την διαφορά στα 2 τέρματα (13-11).

Μάλιστα, οι Ίβηρες έφτασαν ακόμη και στο ένα τέρμα διαφοράς (14-13), με το ρολόι να δείχνει 1:30 πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ωστόσο με γκολ του Κάκκαρη (που είχε την έγκριση του VAR έπειτα από έλεγχο), η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό τουρνουά, με τον πίνακα του σκορ να γράφει το τελικό 15-13.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News