Υπεράνω όλων: Δεν ήταν ατυχία... ήταν αποτυχία!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει μπει ποτέ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι τυχαίοι τόσοι και τόσοι αποκλεισμοί ως γηπεδούχος. Εξηγεί ο Υπεράνω όλων.

Δεν ήταν ατυχία, ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ, από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν του έφταιξε , ούτε το κατεστημένο της Αθήνας, ούτε η διαιτησία, ούτε η κληρωτίδα που αν μη τι άλλο του έβγαλε βατό αντίπαλο, πόσο μάλλον μετά το θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει μπει ποτέ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι τυχαίοι τόσοι και τόσοι αποκλεισμοί ως γηπεδούχος.

Είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ετοιμαστεί μεταγραφικά και αγωνιστικά όλο το καλοκαίρι για να μπορέσει να μπει στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και την κλώτσησε. Και φυσικά μόνο επιτυχία δεν είναι το γεγονός ότι θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Στην πατρίδα μου το λένε, “χρυσώνει το χάπι” αυτή η αντιμετώπιση. Είχε την ευκαιρία να ανέβει επίπεδο, να “ξεφύγει” απο ΠΑΟ και ΑΕΚ, και έκανε το απόλυτο τίποτα. Έτσι είναι, όταν ασχολούνται όλοι τους , με το αν έβαλε αστέρι ο Ολυμπιακός για το Κόνφερενς, όταν πανηγυρίζουν οπαδοί, ρεπόρτερ και διοίκηση τους , τα αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Η “εκδίκηση” είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, και έτσι όπως σερβιρίστηκε στην Τούμπα, θα πονέσανε τα ούλα τους. Εγώ θα το ξαναπώ όμως. Θέλω όλες τις Ελληνικές ομάδες σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Θέλω όλες τις ομάδες ανταγωνιστικές και ισχυρές. Να παρακολουθώ το Ελληνικό Πρωτάθλημα με αγωνία. Θέλω τα γήπεδα γεμάτα με οπαδούς και των δύο ομάδων. Θέλω να ζήσω ξανά τις εκδρομές. Να περιμένω με αγωνία το Σαββατοκύριακο να βρεθώ στις κερκίδες των γηπέδων όλης της χώρας.

Το θεωρώ αδιανόητο εν έτη 2024, να υπάρχουν ολόκληρες γενιές οπαδών που δεν έχουν ζήσει ποτέ την ατμόσφαιρα ενός εκτός έδρας ντέρμπι, στις κερκίδες του Καραϊσκάκη, της Λεωφόρου, της Φιλαδέλφειας, της Τούμπας και του Χαριλάου. Και φταίνε όλοι. Κράτος, Αστυνομία, διοικήσεις, και οι οπαδοί που δίνουν δικαιώματα με τα καμώματα τους να τους στοχοποιούν και να τους στερούν τις μετακινήσεις. Η σιωπή των ρεπόρτερ και κυρίως αυτών που θεωρούν τους εαυτούς τους αντικειμενικούς, αναδεικνύει τον στοχοποιημένο “πόλεμο” εδώ και χρόνια ,εναντίον των Προέδρων του Ολυμπιακού.

Πάντα μετά από ήττες , υπήρχαν ευθύνες με ονοματεπώνυμο. Είδε κανείς να κατονομάζουν ως υπεύθυνο τον Σαββίδη; Μιλιά δεν ακούστηκε. Άκρα του Τάφου σιωπή. Είδατε πουθενά να στήνουν στον τοίχο τον Λουτσέσκου; Επιδερμικά σχόλια, σχεδόν ανύπαρκτα. Στον Ολυμπιακό αντιθέτως δεν προλάβαινε να τελειώσει το ματς και είχαν στηθεί ήδη όλοι στον τοίχο. Εκμεταλλευόντουσαν την πίκρα και την αγανάκτηση του κόσμου από το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα , για να διογκώσουν το πρόβλημα , και να υπάρξουν αγωνιστικές συνέπειες ει δυνατόν από το επόμενο παιχνίδι. Και το κατάφερναν. Κάποιοι τσίμπαγαν και ακούγονταν τα χειρότερα. Για ποιους;

Για τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη. Που επί 28 χρόνια έχουν τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή και έγραψαν Ιστορία. Τέτοια που οι οπαδοί των άλλων ομάδων δεν πρόκειται να δουν ποτέ στην ζωή τους. Και έρχονται η Γκαμπάλα, η Βελέζ ,η Μάλμοε, και η Νόα στην ποδοσφαιρική ζωή τους για να τους προσγειώνουν ανώμαλα. Κατά τα άλλα δεν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός που δεν βιάζεται κιόλας να είναι έτοιμος. Είδαμε πόσο έτοιμοι εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι. Εμείς περιμένουμε την κλήρωση από τις 29 Μαΐου αν δεν το έχετε εμπεδώσει. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Πάνσοφοι οι αρχαίοι υμών πρόγονοι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News