Ιπσουιτς - Λίβερπουλ 0-2: Ο Σαλάχ την οδηγεί και στη μετά-Κλοπ εποχή

Νέα σεζόν, νέος προπονητής αλλά ίδιος Μοχάμεντ Σαλάχ για την Λίβερπουλ, που με γκολ και ασίστ του Αιγύπτιου πέρασε με 0-2 από την έδρα της Ιπσουιτς. Μπήκε ως αλλαγή στο 79′ ο Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι χωρίς τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, δυσκολεύτηκε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ιπσουιτς, όμως με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο πήρε, εν τέλει, άνετα την νίκη με 0-2.

Οι νεοφώτιστοι ήταν πολύ καλοί τακτικά και επιχείρησαν να σκοράρουν, χάνοντας μάλιστα καλή ευκαιρία με σουτ του Χάτσινσον λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας που είχε η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει τους γηπεδούχους, είναι ότι δεν είχε κανένα σουτ στον στόχο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές, έγιναν πιο πιεστικοί και κυριαρχικοί και έφτασαν εν τέλει στο πολυπόθητο γκολ.

Ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αρνολντ πέρασε φανταστική κάθετη στον Σαλάχ κι εκείνος μοίρασε έξοχα στον επερχόμενο Ζότα, που από την μικρή περιοχή άνοιξε τον φετινό λογαριασμό της ομάδας του Σλοτ.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και πιο συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, Σαλάχ και Σόμποσλαι συνεργάστηκαν άψογα, με τον Αιγύπτιο να σκοράρει και να σπάει ένα ακόμα ρεκόρ στην θητεία του στην Premier League.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης η ομάδα του Μέρσεισάιντ είχε την καθολική υπεροχή, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 79ο λεπτό, στην θέση του Αντριου Ρόμπερτσον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News