Ολυμπιακός: Ζέλσον για πολλά γούστα και γκολ

ΖΕΛΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε τη διαφορά στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League κόντρα στον Βόλο. Το στατιστικό που ξεχώρισε και η ατάκα που λέει πολλά εν όψει της συνέχειας.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα φιλικά προετοιμασίας, προτού ξεχωρίσει στο πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο.

Ο λόγος για τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος έκανε τις ασίστ των δύο γκολ της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

«Νιώθω πάρα πολύ καλά, έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή, είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση», είπε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη.

Ο Μεντιλίμπαρ τού ζητάει να κάνει συχνά προωθήσεις και να δημιουργεί. Πρώτο δείγμα θετικό. Σκοπός της ομάδας είναι να νικά με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ γίνεται. Το είπε κι ο ίδιος εξάλλου διά μικροφώνου.

Ο Πορτογάλος είχε κάνει μόλις 3 ασίστ στα 15 περυσινά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Προφανώς είχε παίξει ρόλο κι ο τραυματισμός του, ο οποίος τον είχε αφήσει και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Δεν είχε συμβολή στη χρυσή πορεία μέχρι το τρόπαιο του UEFA Conference League.

Από το 3/15 ασίστ, όμως, έφτασε στο 2/1! Δύο ασίστ με το «καλημέρα» και νικηφόρο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό σε μία αναμέτρηση που οι Αγιούμπ Ελ Καμπί και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ήταν ανέτοιμοι.

Ψύχραιμη πάσα στον προωθημένο Ροντινέι στο 13′ και σουτ με το αριστερό για το 0-1.

Σπουδαία υποδοχή και εκτέλεση on target από πλάγια θέση στο 72′, απέκρουσε ο Σιαμπάνης.

Σπριντ στο… ξέφωτο, δημιουργία προοπτικής για σωστή σέντρα και υπέροχο μονοκόμματο βολέ του Μασούρα στο 73′ για το 0-2.

Παράλληλα, στο 59′ κινήθηκε σαν δεύτερος φορ και βρήκε δίχτυα. Υπήρξε οφσάιντ, οπότε δεν χρίστηκε σκόρερ, αλλά απέδειξε ότι μπορεί και να εκτελέσει σωστά. Αυτός ο Μαρτίνς είναι μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη με 25 ματς στην εθνική Πορτογαλίας, όταν ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει ένα. Η αξία του αγγίζει τα 35.000.000 ευρώ. Ο Μεντιλίμπαρ περιμένει πολλά από εκείνον. Ισως και τα περισσότερα απ’ όλους στο δημιουργικό σκέλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News