ΑΕΚ: Νίκη - φάρμακο για να επανέλθει η ηρεμία

Δίχως καμία αμφιβολία, ο τρόπος που εκκίνησε η σεζόν για την ΑΕΚ, με τον απογοητευτικό αποκλεισμό από την Νόα, έφερε γκρίνια τόσο στο εσωτερικό όσο και στους οπαδούς της ομάδας και νίκες όπως αυτή με τον ΟΦΗ είναι αναγκαίες για να επανέλθει η ηρεμία.

Είναι αναγκασμένη πλέον η ΑΕΚ να πορευτεί… όπως έστρωσε μετά τον πικρό αποκλεισμό της από την Ευρώπη, μόλις από τον Αύγουστο και να κυνηγήσει… μετά μανίας τους εγχώριους τίτλους.

Το να μοιράσει κανείς τις ευθύνες πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν, είναι αναμφίβολα η εύκολη λύση, το να δείξει εμπιστοσύνη στον αρχιτέκτονα του συνόλου που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη την προηγούμενη διετία, είναι όμως η πιο σοφή.

Ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου της «Ενωσης» και να του δοθεί η ευκαιρία να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Σίγουρα το ρόστερ που διαθέτει και το οποίο ίσως και να ενισχυθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, είναι ικανό να διεκδικήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο.

Αυτός είναι και ο απόηχος της χθεσινής άνετης επικράτησης επί του ΟΦΗ, όπου οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με τσίτα τα γκάζια και καθάρισαν το παιχνίδι, όντας με 2-0 μπροστά στο σκορ από το 15ο λεπτό. Αυτή η εικόνα μας θύμισε την ΑΕΚ που γνωρίσαμε με τον Αργεντινό προπονητή στον πάγκο.

Πίεση ψηλά, άμεση ανάκτηση της κατοχής της μπάλας, προσπάθεια για κάθετο ποδόσφαιρο και η μπάλα να γυρίζει όλη την ώρα στην περιοχή του αντιπάλου. Προφανώς για ένα ακόμα παιχνίδι, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει η «Ενωση».

Τι πήγε λάθος την προηγούμενη Πέμπτη με την Νόα και δεν λειτούργησαν όσα λειτούργησαν χθες; Γιατί κακά τα ψέματα, η δυναμικότητα του ΟΦΗ με εκείνη της Νόα δεν απέχουν και παρασάγγας.

Οι 21 τελικές (6 στην εστία) της Πέμπτης έφεραν μόλις ένα γκολ κι αυτό στα… χασομέρια, ενώ οι χθεσινές 18 τελικές (5 στην εστία) έδωσαν στους γηπεδούχους την πολύ άνετη επικράτηση, μιας και σκόραραν δύο γκολ πολύ γρήγορα.

Που καταλήγουμε;

Στο παιχνίδι με τους Αρμένιους, μόλις χάθηκαν οι πρώτες ευκαιρίες, η ομάδα έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και έβλεπε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα έχει να λέει για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ μέχρι και στα… δισέγγονα του, ως απροσπέραστο τείχος.

Η αυτοπεποίθηση έπεσε και το άγχος ολοένα και αυξανόταν μιας και το διακύβευμα ήταν μεγάλο. Φανταστείτε μόνο πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να ήταν το παιχνίδι, αν ο Τσούμπερ ευστοχούσε στο ανεπανάληπτο τετ α τετ μόλις στο 3ο λεπτό. Είναι αρκετά πιθανό να είχαμε παρόμοια εξέλιξη με την χθεσινοβραδινή.

Με το «αν» δεν παίζεις όμως ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για δάκρυα πάνω από το χυμένο γάλα αυτή την στιγμή στον οργανισμό της ΑΕΚ.

Αλλωστε, ο Ματίας Αλμέιδα φάνηκε να γνωρίζει την σοβαρότητα της κατάστασης και να αντιλαμβάνεται τι του γίνεται, με τις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι.

«Μας πείραξε ο αποκλεισμός, αλλά επιστρέψαμε. Μιλάμε συνέχεια με τους παίχτες, είναι κι αυτοί στεναχωρημένοι».

Η ΑΕΚ βρίσκεται πληγωμένη στο καναβάτσο αυτή την στιγμή και είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια της και να αντεπιτεθεί.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News