Υπεράνω Ολων: Κάπως έτσι τα 14 χρόνια γίνονται 15 και τα 47 πρωταθλήματα 48!

Ο Υπεράνω Ολων γράφει για τις απαιτήσεις του κόσμου του Ολυμπιακού από τη διοίκηση και την ομάδα του, καθώς και για τα… αφηγήματα που ξεκίνησαν ήδη από τις πλευρές ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Οι μεν διαρρέουν ότι έφταιγε ο Σιδηρόπουλος για την ήττα και όχι ότι ο AKTOR τους διέσυρε αγωνιστικά, και οι «άλλοι» πανηγυρίζουν που κέρδισαν ομάδα χειρότερη και από τη Νόα, με την «υπενθύμιση» ότι ο Παπαδόπουλος ευνόησε τον Ολυμπιακό στον Βόλο.

Μα φυσικά. Ολη η Ελλάδα είδε την ευδιάκριτη εύνοια του πουλέν του συστήματος που οι ίδιοι έφεραν και «βοήθησε» να χάσει πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Επειδή απέβαλε τον Βιγιαφάνες με δύο κίτρινες αντί για απευθείας κόκκινη για το μαρκάρισμα πάνω στον Ντόη; Αυτό τους πείραξε;

Δεν πειράζει. Του χρόνου το καλοκαίρι θα ξαναδούν την αλήθεια, όταν θα μπαίνουν στην κληρωτίδα της UEFA. Γιατί η Λανς περιμένει στη γωνία να στείλει και τους «πράσινους» να κάνουν παρέα στους «κίτρινους». Και εμείς να κερδίζουμε τον Βόλο χαλαρά 0-2, με 8.000 κόσμο Αυγουστιάτικα στις κερκίδες και να ζητάμε από τον Μαρινάκη να ενισχύσει τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε, τον Κάρμο, τον «Όρτα» και ένα ακόμη αριστερό μπακ.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ανικανοποίητοι. Επαιρναν νταμπλ και φώναζαν στον Κόκκαλη «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Καταλάβατε τη διαφορά; Τους ενδιαφέρει και το αγωνιστικό κομμάτι πέρα από τους τίτλους. Να βλέπουν ωραίο θέαμα. Κι αν χρειαστεί μια ακόμη προσθήκη πέρα από τις προαναφερόμενες, προσωπική άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται η ομάδα Φορτούνη, αλλά Ζότα. Ενα ακόμη εξτρέμ ποιοτικό με τα «ίδια» χαρακτηριστικά των Βέλντε, Ποντένσε και Ζέλσον.

Οχι χαφ που να συγκλίνει προς τα μέσα και που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, πέρα από ένα μεγάλο συμβόλαιο πάγκου. Κανείς δεν ανησυχεί για την συνέχεια. Θα έρθει και το θέαμα, όταν συμπληρωθεί το ρόστερ, όταν η ομάδα αποκτήσει ρυθμό και «βρεθούν» όλοι οι παίκτες μεταξύ τους.

Ελ Καμπί, Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Γκαρσία, δεν έχουν «μπει», ο Βέλντε χρειάζεται κι αυτός τον χρόνο του, ενώ ο Ορτέγκα θέλει έναν «Κοστίνια» πίσω του να νοιώθει την πίεση της θέσης. Αν δε, ισχύσει το σενάριο με την επιστροφή και των τριών Πορτογάλων, τότε θα είναι πιο άμεση η βελτίωση της εικόνας, μιας και θα είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ. Ξέρουν την ομάδα, τι ζητάει ο Μεντιλίμπαρ, και θα κουμπώσουν άμεσα.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι αφενός μεν να τελειώσουν όπως θέλει οι μεταγραφές, αφετέρου δε να εμφανιστεί πανέτοιμος στα τέλη Σεπτέμβρη στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Σε 5 βδομάδες δηλαδή από σήμερα. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα είναι έτοιμος; Και μέχρι τότε να πηγαίνει από νίκη σε νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με την Καλλιθέα (μέσα), τη Λαμία ( εκτός), τον Παναιτωλικό (μέσα) και τον Αρη (εκτός).

Με 5 στα 5 και 15 βαθμούς, θα στείλει το μήνυμα σε όλες τις πλευρές ότι φέτος είναι το απόλυτο φαβορί. Την ίδια ώρα που οι «άλλοι» θα λένε το ποίημα, ότι θα τα δίνουν όλα για τον τίτλο, θέλοντας να ξεχάσουν τι συνέβη στας Ευρώπας. Δεν πειράζει, θα το θυμηθούν όταν χάσουν και το πρωτάθλημα πέρα από τα αυγά και τα καλάθια.

Την ίδια ώρα που οι ρεπόρτερ τους θα μετράνε τα έσοδα του Ολυμπιακού από την Ευρώπη. Οσο πλησιάζουν οι μεταγραφές, πάντως, προς το τέλος τους, τα δεδομένα αλλάζουν.

Αυτοί θα πουλάνε για να ορθοποδήσουν και εμείς για να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί έχουν έρθει προτάσεις- εκπλήξεις και για παίκτες του Ολυμπιακού. Που δεν επηρεάζουν την ομάδα γενικότερα. Αντιθέτως τις θεωρώ συμφέρουσες και απαραίτητες να γίνουν για να στηθεί η υπόλοιπη ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στις μεταγραφές, όμως, ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ. Τα πάντα ρει, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και για την Ιστορία η ευρωπαϊκή λίστα δηλώνεται 4 Σεπτέμβρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News