Champions League: Προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ, νίκη στο «θρίλερ» για Γιουνγκ Μπόις

Η Σάλτσμπουργκ πήρε… καθαρό προβάδισμα για πρόκριση, ενώ οι Ελβετοί έχουν τον πρώτο λόγο μετά την νίκη τους σε ένα ματς «θρίλερ».

Τα playoffs του Uefa Champions League ξεκίνησαν με 8 ομάδες να διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια για την συμμετοχή στο League Phase. Η Σάλτσμπουργκ πήρε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Πολωνία απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου (όπως και η Σπάρτα Πράγας απέναντι στην Μάλμε), η Γιουνγκ Μπόις πήρε στο τέλος την νίκη απέναντι στους Τούρκους,

Η Σάλτσμπουργκ αντιμετώπισε την Ντιναμό Κιέβου στην Πολωνία και επικράτησε με 2-0. Ένα σκορ που τις επιτρέπει να πάει στην ρεβάνς, έχοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Ντόργκελες στο 29′ και ο Κιέργκααρντ στο 49′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ» στην Ελβετία, η Γιουνγκ Μπόις πήρε την νίκη με 3-2 επί της Γαλατασαράι με εύστοχο πέναλτι λίγα λεπτά πριν απο την λήξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο γκολ (3′, 45’+4′) με δύο προσωπικά τέρματα του Μοντέιρο, ωστόσο οι Τούρκοι επέστρεψαν στο ματς με τον Μπατσουαγί να χτυπά δύο φορές στο 66′ και το 77′, για να έρθει ο Ούγκρινιτς να διαμορφώσει το τελικό 3-2 στο 86′ με πέναλτι και να χαρίσει μια νίκη «χρυσάφι» στους Ελβετούς.

«Καθαρό» προβάδισμα  για την Σπάρτα Πράγας που νίκησε τη Μάλμε, η οποία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, χωρίς να δεχθεί τέρμα (2-0). Τα τέρματα για τους Τσέχους σημείωσαν οι Στρίγκερ Λάρσεν (αυτογκόλ) στο 30′ και Ρινές στο 88ο λεπτό της συνάντησης, με το ματς να διεξάγεται στην Σουηδία και την Σπάρτα Πράγας να πηγαίνει με ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας στη ρεβάνς.

Το μοναδικό παιχνίδι το οποίο έληξε ισόπαλο, ήταν αυτό ανάμεσα σε Μίντιλαντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας που έμειναν ισόπαλες 1-1 στη Δανία και άφησαν τα πάντα ανοιχτά στην ρεβάνς. Ο Μπλάκμαν άνοιξε το σκορ για τους Σλοβάκους στο 59′, με τον Τσιλούφα να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο 79ο λεπτό και πλέον όλα θα κριθούν στο επαναληπτικό παιχνίδι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης (21/8):

Γιανγκ Μπόις – Γαλατασαράι 3-2
Μίντιλαντ – Σλόβαν 1-1
Μάλμε – Σπάρτα 0-2
Ντινάμο Κιέβου – Σάλτσμπουργκ 0-2

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News