ΑΕΚ: Θέλει νίκη και ηρεμία κόντρα στη Λαμία

Η Ένωση υποδέχεται, παρουσία κόσμου, τη Λαμία απόψε στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ πήρε την νίκη ανάσα κόντρα στον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Νόα και απόψε θέλει να συνεχίσει στο δρόμο αυτό. Για να ηρεμήσει η κατάσταση στην ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα και να συνεχίσει η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα.

Η «Eνωση» απόψε (21:30, Cosmote Sport 1) στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία και των φίλων της ομάδας που έλειψαν με τον ΟΦΗ, αντιμετωπίζει τη Λαμία για τη 2η αγωνιστική της Super League.

O Aλμέιδα δεν έχει απουσίες εκτός των Μπρινιόλι και Γιόνσον που αναμένονται τον Οκτώβριο. Eτσι ο Πελάδο προσανατολίζεται για να διατηρήσει το αρχικό σχήμα που πήγε πολύ καλά απέναντι στον ΟΦΗ με το εμφατικό 3-0 της πρεμιέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο Στρακόσα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα δεξί μπακ, ο Πήλιος αριστερό μπακ, ο Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάνσκι αμυντικός μέσος με τον Πινέδα δίπλα του, δεξιά στην επίθεση ο Αμραμπατ, αριστερά ο Κοϊτά και ο Λιούμπιτσιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Λαμέλα, στην θέση πίσω από τον φουνταριστό.

ΟΜάριος Ηλιόπουλος στήριξε τον Ματίας Αλμέιδα και προφανώς περιμένει πολλά περισσότερα από την ομάδα το προσεχές διάστημα για να διεκδικήσει η ΑΕΚ φέτος το νταμπλ. Αμοιρος ευθυνών δεν είναι ο προπονητής της ΑΕΚ, όμως όχι και ο απόλυτος υπαίτιος, ακόμα και για τον αποκλεισμό.

Σημασία έχουν πολλά, η αφοσίωση των παικτών, ακόμα και το περιβάλλον μιας ομάδας και δη όπως είναι αυτό διαμορφωμένο στο εσωτερικό του συλλόγου. Ο Αλμέιδα πάντως έχει και νιώθει έμπρακτα την στήριξη και της διοίκησης και του κόσμου. Κατέστησε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια, με δύο συνεχόμενες σεζόν πρωταθληματικής πορείας, οι οποίες κρίθηκαν είτε για το καλό, είτε για το ατυχές, κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική αυτών των δύο περιόδων. Και αυτό είναι έργο του Αλμέιδα από το 2022 που πήρε… καμένη γη από μία ΑΕΚ εκτός Ευρώπης. or type a new query above.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News