Ολυμπιακός: Κλείστε τα σύνορα να μη φύγει ο Eσε!

Ολυμπιακός: Κλείστε τα σύνορα να μην φύγει ο Eσε!

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί πήρε… μπρος στη Λαμία, αλλά τα εύσημα θα πρέπει να πάνε στον Σαντιάγο Eσε. Γράφει ο Αλ. Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στη Λαμία και πάει ήρεμος στη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, αναμένοντας και τις τελευταίες μεταγραφές του.

Το πρώτο θετικό στοιχείο από τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Λαμία ήταν ο Αγιούμπ Ελ Καμπί. Οι συμπαίκτες του του έβγαλαν τις κατάλληλες πάσες, ειδικά αυτή του Τσικίνιο στο 1-0 ήταν τρομερή κι εκείνος έκανε καλά αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο γκολ έβαλε ο Μαροκινός μπόμπερ ενώ έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ζογκλέρ βγάζει τα 90λεπτα χωρίς κανένα πρόβλημα πλέον και όσο περνάει ο χρόνος και αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση θα γίνει ξανά ο παικταράς που είχε αξία πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο εκείνο που χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης είναι η αγωνιστική εικόνα του Σαντιάγο Έσε. Ο Αργεντινός χαφ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο τρόπος που κινούνταν στον αγωνιστικό χώρο ήταν για σεμινάριο και δείχνει για πιο λόγο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινάει την ενδεκάδα από αυτόν.

Και με μισό πόδι αν μπορεί να παίξει, ο Βάσκος τεχνικός θα τον έχει στην ενδεκάδα. Την περασμένη Κυριακή αποχώρησε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλιθέα, λόγω μιας αδιαθεσίας και ο Ολυμπιακός έχασε τον ρυθμό του.

Ο 22χρονος άσος μόνο γκολ δεν έβαλε στη Λαμία. Ηταν κυριολεκτικά παντού. Παίζει να είχε πάνω από 90% σε σωστές πάσες και κυκλοφορούσε την μπάλα με χάρη… 10ριού.

Παράλληλα έκλεινε ιδανικά τις τρύπες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο τρόπος με τον οποίο παίζει επιθετική άμυνα στην μπάλα είναι εντυπωσιακός.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Σαντιάγο Εσε αποτελεί ένα από τα βαρόμετρα, αν όχι το βαρόμετρο της ομάδας. Γιατί “δένει” αρμονικά με τους συμπαίκτες του και τους δίνει το δικαίωμα να βγάλουν κι εκείνοι τις δικές του αρετές γνωρίζοντας την ασφάλεια και την βοήθεια που τους παρέχει.

Η συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής μόνο τυχαία δεν ήταν. Δεν αποκλείεται να περάσει και την πόρτα της Εθνικής ανδρών. Επίσης δεν είναι τυχαίο πως η Νιούκαστλ έχει στρέψει πάνω του τα φώτα. Υπάρχουν κι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που τον παρακολουθούν. Γι’ αυτό κλείστε τα… σύνορα να μην φύγει, τουλάχιστον για φέτος, αφού μπορεί να αποτελέσει έναν από τους εγγυητές για την κατάκτηση του τίτλου!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News