ΑΕΚ-Βόλος 2-0: Έβαλε... Φωτιά με διαιτησία-μπουρλότο!

Ο Φωτιάς και ο Παπαδόπουλος στο VAR τα έκαναν μπάχαλο και «έκαψαν» τον Βόλο στο 2-0 της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»!

Η ΑΕΚ, στο τελευταίο χρονικά ματς της τέταρτης αγωνιστικής της Super League, αντιμετώπισε τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο 100ο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της,τον οποίο κέρδισε με 2-0 και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον διαιτητή Φωτιά και τον Παπαδόπουλο στο VAR να… βάζουν φωτιά!

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν δίχως τους Λαμέλα, Βίντα, Γκαρσία και Μουκουντί την τελευταία στιγμή για διαφόρους λόγους (από ενοχλήσεις μέχρι προσωπικά ζητήματα), κάτι που έφερε το δίδυμο Μήτογλου-Κάλενς στην άμυνα και το ντεμπούτο του Φραντζί Πιερό στην αιχμή του «Δικεφάλου», το οποίο συνοδεύτηκε μάλιστα και από το πρώτο του γκολ.

Με το «καλησπέρα σας», η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, με ένα σουτ του Κοϊτά στο τρίτο λεπτό. Στο 7′ ο προπονητής του Βόλου Χοακίν Γκόμεθ, χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ντε Καμπς, με τον Μπερναντού να μπαίνει στη θέση του λίγο αργότερα. Στο 11′ οι γηπεδούχοι έχασαν μια διπλή μεγάλη ευκαιρία, με τον Πινέδα να σουτάρει και τον Κόβατς να επεμβαίνει, ενώ στην επαναφορά ο Ρότα επιχείρησε να σκοράρει αλλά είδε σώματα των φιλοξενουμένων να τον ανακόπτουν. Στο 20ο λεπτό, ο Κάλενς προσπάθησε με το κεφάλι, ύστερα από φάουλ του Κοϊτά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Βόλος έχασε τη δική του στιγμή με τον Μεντιέτα να σουτάρει άστοχα. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ, με τον Πιερό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ύστερα από σέντρα του Ρότα, γράφοντας το 1-0.

Ένα γκολ που μέτρησε παρά την ξεκάθαρη παράβαση του φορ της ΑΕΚ που δεν είδαν ο διαιτητής Φωτιάς και ο Παπαδόπουλος στο VAR. Απόφαση που έφερε και την αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος.

Από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, ο Βόλος επιχείρησε να βγάλει αντίδραση, κυρίως με τα στημένα του Γκλάβσιτς, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στο 32′ ο Κοϊτά πήγε και πάλι να σκοράρει, με τον Κόβατς να στέκεται στο ύψος του. Στο 44′ ο Μεντιέτα σε μια ανύποπτη φάση βρέθηκε φάτσα-φόρα με το γκολ αστοχώντας απελπιστικά. Ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρότα σούταρε άουτ έπειτα από προσπάθεια στην περιοχή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Φωτιάς «έκλεισε» τα μάτια και δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Πιερό για τη λαβή στον Μύγα και τη γονατιά στον παίκτη του Βόλου! Ο VAR τον κάλεσε για έλεγχο, ο ρέφερι τσέκαρε τη φάση, αλλά δεν έδωσε κάτι παραπάνω από κίτρινη, σε ένα στιγμιότυπο που είδε όλη η Ελλάδα, αλλά μάλλον εκτός από την εφαρμογή του gov, θα έπεσε κι… ο φωτισμός στην «OPAP Arena»

Το δεύτερο μισό, ξεκίνησε με τον Βόλο να μπαίνει δυνατά, έχοντας ένα σουτ του Φεράρι στο 47′, με τον Στρακόσια να το αποκρούει. Στο 53′ η ΑΕΚ πέτυχε γκολ, με τον Κάλενς ύστερα από  εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά, το οποίο ακυρώθηκε διότι ο Πήλιος επηρέαζε τη φάση όπως έδειξε ο VAR. Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει, αρχικά με τον Ελίασον, του οποίου το σουτ αποκρούστηκε και στη συνέχεια ο Κοϊτά την βρήκε στα πόδια του έπειτα από πάσα του Λιούμπισιτς και εκμεταλλευόμενος την κόντρα στον Καλογερόπουλο πέτυχε το 2-0 στο 62′. Στο 75′ ο Αλμέιδα έβαλε φρέσκα πόδια στο ματς, αντικαθιστώντας τους Πινέδα (από τους καλύτερους του γηπέδου), Λιούμπισιτς και Ελίασον, με τους Περέιρα, Μάνταλο και Άμραμπατ, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Στο 83′, ο Άλτμαν έκανε ένα φιλόδοξο σουτ, δίχως να απειλήσει τον Στρακόσια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άμραμπατ τόλμησε ένα περίτεχνο σουτ έστω κι από σπόντα, με τον Κόβατς να αντιδρά σωστά. Στο 89′ πήρε τα πρώτα λεπτά του με την «Ένωση» και ο Σωτήρης Τσιλούλης, στη θέση του εξαιρετικού Κοϊτά. Ο Κόμπα στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου έκανε ένα άστοχο σουτ για τον Βόλο, με τον Κόντε στο πέμπτο να φτάνει μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Στρακόσια το απέτρεψε. Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές στον αγώνα, με την ΑΕΚ να εξέρχεται νικήτρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια και να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι διαιτητές του αγώνα: Φωτιάς, Φωτόπουλος, Μηνούδης/ VAR Παπαδόπουλος, Απτόσογλου/ Τέταρτος Κατσικογιάννης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83′ Γιόνσον), Πινέδα  (75′ Περέιρα), Κοϊτά (89′ Τσιλούλης), Λιούμπισιτς (75′ Μάνταλος), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Πιερό

Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Κόβατς, Κορρέα (74′ Κόντε), Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Φεράρι, ντε Καμπς (10′ Μπερναντού), Ασεχνούν (66′ Κόμπα), Γκλάβσιτς, Μύγας, Μεντιέτα (74′ Βιγιαφάνιες), Άλτμαν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News