ΑΕΚ-Φενέρμπαχτσε 75-85: Αντεξε τρία δεκάλεπτα η «Ενωση»

Η ΑΕΚ άντεξε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο Olympic Hall της Φυλής, στο πιο δυνατό της φιλικό τεστ ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Κορυφαίος ο Γκόλντεν με 15 πόντους.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε σε ένα πολύ δυνατό φιλικό τεστ τη Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Olympic Hall της Φυλής, γνωρίζοντας την ήττα με 85-75.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, τιμήθηκαν με βραβεύσεις ο εμβληματικός παίκτης της ομάδας του 1968 Νίκος Μπαμπανικολός, ο Θωμάς Μαύρος, ο σκηνοθέτης της ταινίας «1968» Τάσος Μπουλμέτης και ο πρώην παίκτης της «Βασίλισσας» Σκότι Ουίλμπεκιν.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η πρώτη περίοδος κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν κοντινή απόσταση στο σκορ, με εκατέρωθεν πρωταγωνιστές τους Γκόλντεν και Ζάγκαρς.

Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος της, με τις άμυνες να πρωταγωνιστούν στο τελευταίο δίλεπτο.

H περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-23 υπέρ της Φενέρ, με την ΑΕΚ όμως να παίρνει καλό βαθμό για το παιχνίδι της.

Η δεύτερη περίοδος, είχε την ίδια εναλλαγή μεταξύ των δύο ομάδων στο σκοράρισμα στην αρχή, αλλά η ΑΕΚ βελτίωσε την αμυντική της αντίδραση.

Αυτό οδήγησε στο να συγκρατήσει την επιθετική ορμή της Φενέρμπαχτσε.

Στο 14ο λεπτό, ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα από την εξέδρα προς το πρόσωπο της διαιτητή Βάσως Τσαρούχα, κάτι που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού, η οποία όμως δεν έβλαψε την «Ένωση» καθώς πέρασε μπροστά στο σκορ αμέσως μετά (29-27).

Από εκεί και ύστερα, η Φενέρ επανήλθε και πάλι με βραχεία κεφαλή, την οποία διατήρησε μέχρις ότου η ΑΕΚ έφερε και πάλι την ισορροπία (37-37).

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Τούρκους να προηγούνται με 39-44 χάρις σε τρίποντο του Γουίλμπεκιν στην τελευταία της επίθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε όπως και το υπόλοιπο ματς, με τη Φενέρ να προσπαθεί να χτίσει διαφορές στην αρχή της τρίτης περιόδου και την ΑΕΚ να αποτρέπει (47-51), ώσπου ο Γκούντουριτς με γκολ-φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους επτά (47-54).

Με τρίποντο του Αλέιν ύστερα από τάιμ-άουτ, η «Ένωση» κατέβασε τη διαφορά στους τρεις (51-54).

Χάρη στην καλή της άμυνα, η ΑΕΚ ξανά ισορρόπησε την κατάσταση (55-55) με τον Γιασικεβίτσιους να καλεί τάιμ-άουτ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βάλει η ομάδα του δύο σερί τρίποντα με τους Κόλσον και Σανλί (57-61).

Η περίοδος έφτασε στο τέλος της με το σκορ στο 61-65, με δύο βολές του Ζάγκαρς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στην τελευταία περίοδο, η Φενερμπαχτσέ ανέβασε στροφές, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο από την αρχή (61-75), με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση (69-78).

Αυτό δεν αρκούσε στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εν τέλει γνώρισαν την ήττα με 75-85, έχοντας παρόλα αυτά μια πολύ καλή ανταπόκριση απέναντι σε ένα σύνολο που είναι εξόχως πιο ποιοτικό από εκείνη.

Οι περίοδοι: 21-23, 39-44, 61-65, 75-85

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σκορδίλης, Χαμπ, Καράμπελας, Φλιώνης, Μπράις, Φίλλιος, Πάρκερ, Κουζμίνσκας, Νετζήπογλου, Αλέιν, Κουζέλογλου, Γκόλντεν.

Φενερμπαχτσέ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μπιρσέν, Γουίλμπεκιν, Μέλι, Σανλί, Μαχμούτογλου, Χέιζ-Ντέιβις, Χολ, Πιερ, Γκούντουριτς, Ζάγκαρς, Κόλσον, Μπιρτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News