Γιώργος Αθανασιάδης στο sportday.gr: «Ανατρίχιασα ακούγοντας τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Έλληνας τερματοφύλακας κατάφερε να κρατήσει σε ένα ακόμα παιχνίδι του UEFA Champions League ανέπαφη την εστία του και να δώσει και το δικαίωμα στην Σερίφ να πάρει την πρώτη της ιστορική νίκη στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου μας. Ο Γιώργος Αθανασιάδης μίλησε στο sportday.gr  τόσο για την πορεία που κάνει με την ομάδα του, όσο και για το θέμα του συμβολαίου του, καθώς όπως είναι γνωστό, αγωνίζεται στη Μολδαβική ομάδα ως δανεικός από την ΑΕΚ.

-Γιώργο συγχαρητήρια για την εμφάνισή σου και τη νίκη σας κόντρα στην Σαχτάρ. Πραγματικά γράψατε ιστορία. Θέλω να μου πεις πως βίωσες εσύ, την πρώτη σου συμμετοχή σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να αγωνιστώ στην μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Καταφέραμε και ξεκινήσαμε καλά τις υποχρεώσεις μας σε αυτή και πήραμε τη νίκη που μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Εγώ δεν το κρύβω πως ανατρίχιασα μπαίνοντας στο γήπεδο και ακούγοντας τον ύμνο του UCL. Κατάφερα και έκανα μια καλή εμφάνιση και νομίζω πως βοήθησα την ομάδα μου να πάρει και το θετικό αποτέλεσμα.

«Δεν το κρύβω πως περιμένω πως και πως το ματς με τη Ρεάλ. Ήταν ένα όνειρο να βρεθώ αντιμέτωπός της»

Ξεκινήσατε με νίκη κόντρα στη Σαχτάρ, αλλά φαντάζομαι ότι τώρα περιμένετε με ανυπομονησία τα παιχνίδια με τη Ρεάλ και την Ιντερ.

Δεν το κρύβω πως περιμένω πως και πως το ματς με την Ρεάλ. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα και σίγουρα ήταν ένα όνειρο να παίξω αντιμέτωπός της. Μόνο και μόνο που θα μπορέσω να μπω στο γήπεδό της μου φτάνει. Βέβαια, και το ματς με την Ίντερ θα είναι για εμάς κάτι ξεχωριστό, καθώς θα βρεθούμε σε ένα ακόμα ιστορικό ευρωπαϊκό γήπεδο και θα αντιμετωπίσουμε την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Ακούγοντας μόνο αυτά τα ονόματα, φαντάζομαι ότι σας πιάνει δέος.

Έτσι είναι. Πρόκειται για τεράστιες ομάδες και τεράστιους συλλόγους, παγκοσμίου βεληνεκούς. Σαφέστατα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ως γιορτή και αν μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σε όλους τους τομείς.

Φαντάζομαι ότι εσύ εκπληρώνεις ουσιαστικά και ένα παιδικό σου όνειρο.

Είμαι ευγνώμων στο Θεό γι’ αυτό που ζω. Πραγματικά έτσι είναι. Εκπληρώνω το παιδικό μου όνειρο να παίξω σε αυτό το επίπεδο και απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να είναι στη θέση μου και όλοι θα ήθελαν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή σε αυτή τη διοργάνωση.

«Εδώ στη Μολδαβία εισπράτουμε μεγάλο σεβασμό απ’ όλους. Νιώθουμε βασιλιάδες»

Πλέον η ελληνική παρέα μεγάλωσε στο Τίρασπολ, καθώς έχετε μαζί σας και τον Στέφανο Ευαγγέλου. Πώς είναι να βρίσκεστε μαζί σε μια ξένη χώρα;

Είναι πολύ σημαντικό. Εγώ με τον Δημήτρη ήμαστε μαζί όλη μέρα και φυσικά παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο. Τώρα ήρθε και ο Στέφανος που είναι πολύ καλό παιδί κι έτσι να μπορούμε να μιλάμε περισσότερο τη γλώσσα μας (γέλια).

-Αλήθεια πως είναι η ζωή εκεί στο Τίρασπολ;

Μια χαρά. Μπορεί να μην έχει πολλά πράγματα να κάνεις, όμως είναι μια ανθρώπινη πόλη, με εξαιρετικά πάρκα και γενικά ανοικτούς χώρους. Εμείς είμαστε βέβαια μαζί και μπορούμε να έχουμε ο ένας τον άλλο.

Οι άνθρωποι της ομάδας τι σας λένε; Έχετε ανοίξει πλέον δίαυλο με την Ελλάδα και φάνηκε αυτό με την απόκτηση και του Στέφανου.

Εδώ πραγματικά εισπράτουμε τον σεβασμό όλων. Νιώθουμε βασιλιάδες. Ίσως αυτό να είναι και το παράπονό μας. Στην Ελλάδα οι Έλληνες παίκτες δεν απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό όπως στο εξωτερικό.

Μίλησα και με το Δημήτρη και μου είπε για τον τραυματισμό του, πως γύρισε το πόδι του, όπως είχε πάθει και με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ήταν ο άτυχος της βραδιάς, αλλά σύντομα θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος.

Πάμε σε ένα άλλο θέμα τώρα. Με τις εμφανίσεις που κάνετε, ευελπιστείς ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον και από τον κ. Φαν’τ Σχιπ για την Εθνική ομάδα;

Κάθε παίκτης ονειρεύεται να είναι μέλος της εθνικής ομάδας. Προσωπικά το θεωρώ ευλογία. Ξέρω όμως ότι δεν είναι στο χέρι μου να βρεθώ εκεί. Εγώ αυτό που πρέπει να κάνω, είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να κάνω καλές εμφανίσεις και μέσα από αυτές να προκαλέσω το ενδιαφέρον. Μακάρι να τα καταφέρω.

Ως παίκτης της ΑΕΚ στην οποία και ανήκεις, ή κάποιας άλλης ομάδας;

Δεν ξέρω. Θα δείξει. Εγώ έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ολοκληρώσω τη χρονιά με τη Σερίφ και το επόμενο καλοκαίρι να μιλήσω και πάλι με την ΑΕΚ για να δούμε τι θα κάνουμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News