Ολυμπιακός: Σαντιάγκο Εσε, το νέο... «talk of the town» - Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι που τον σκάναραν στο «Καραϊσκάκης»

Ο Σαντιάγκο Εσε συνεχίζει να ανεβάζει τις μετοχές του και γίνεται… αιτία συνάντησης για την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι εμφανής η… στροφή, που έχει αποφασίσει να κάνει εδώ και λίγα χρόνια μεταγραφικά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», γνωρίζοντας ότι η βιωσιμότητα ενός κλαμπ στο υψηλό επίπεδο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις του, έχουν αποφασίσει να στραφούν σε αγορές πιο νέων ποδοσφαιριστών με μεταπωλητική αξία.

Για κάθε 36χρονο Γούιλιαν και 32χρονο Ολιβέιρα, υπάρχουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές κάτω των 25, που περνούν το κατώφλι του Ρέντη. Φέτος αποκτήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Πιρόλα (22), Βέλντε (24), Κοστίνια (24), ενώ αντίστοιχα πέρυσι υπέγραψαν  οι Αμπι (20), Μπρίνιτς (21), Εσε (21), Ρέτσος (24) και Ορτέγκα (24).

Αν ένα από τα παραπάνω ονόματα ξεχωρίζει, τόσο στα μάτια των φίλων της ομάδας, όσο και σε αυτά των σκάουτερ της ευρωπαϊκής ελίτ, είναι αυτό του Σαντιάγκο Έσε. Ο Αργεντινός μέσος, που από την πρώτη στιγμή έδειξε δείγματα του ταλέντου του, δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται. Κίνησε… Γη και ουρανό για να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αφού γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός «εκτοξεύει» καριέρες στην Ευρώπη και έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Τα ξένα κλαμπ, δε βλέπουν μόνο τα εντυπωσιακά του νούμερα ή τις μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά και τη δουλειά του.

Είναι ένας εξαιρετικά πειθαρχημένος, προσγειωμένος και εργατικός ποδοσφαιριστής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, και δείχνει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κορυφαίου επιπέδου.

Γι’ αυτό και οι προτάσεις που έφτασαν, το πρώτο κιόλας καλοκαίρι, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ήταν κάθε άλλο παρά αδιάφορες. Ο Ολυμπιακός, όμως, δε συζητούσε για απλά… καλές προτάσεις. Οι απαιτήσεις του ήταν τεράστιες, όπως και η πίστη του στο ποδοσφαιρικό «προϊόν» που ονομάζεται Σαντιάγκο Έσε.

Το πρέσινγκ συνεχίζεται

Ωστόσο, η στάση των Πειραιωτών δεν έχει αποθαρρύνει τα μεγάλα κλαμπ, εκπρόσωποι των οποίων… συναντιούνται κάθε δεύτερη εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης». Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις κερκίδες εθεάθησαν άνθρωποι της Τότεναμ και της Κρίσταλ Πάλας, που γέμισαν τα μπλοκάκια τους με σημειώσεις για τον Αργεντίνο, ο οποίος γνωρίζουν πως θα είναι… τσουχτερός, όμως δεν παύουν να ενδιαφέρονται.

Ο Ολυμπιακός ξέρει καλά τι παίχτη έχει στο δυναμικό του και με σύμμαχο τον ίδιο, που δε… βιάζεται και δε μεγαλοπιάνεται, περιμένει το κατάλληλο timing για να πατήσει το «κουμπί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News