Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μεντιλίμπαρ και το ξέσπασμα μετά τον Άρη

Ο Βάσκος προπονητής ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά τα «έχωσε» και στους παίκτες του.

Back to back αρνητική εικόνα και αρνητικά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι μόνος πρώτος και βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Περισσότερο ενοχλεί η εικόνα των Πειραιωτών, παρά η βαθμολογική θέση, έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα τώρα ξεκίνησε και… ζεσταίνεται.

Το «καμπανάκι» με τον Παναιτωλικό, έγινε… καμπανάρα μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός για δεύτερο σερί παιχνίδι έχει την μπάλα και δείχνει να μη ξέρει τι να την κάνει και πλέον καλείται άμεσα να αλλάξει το αγωνιστικό του πρόσωπο ειδικά τώρα που στην εξίσωση μπαίνει και η Ευρώπη και η πρεμιέρα στη φάση του ομίλου του Europa League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προβληματίζεται με αυτά που βλέπει και προβληματίζεται και με τον εαυτό του. Ψάχνει να βρει το «φάρμακο» για να βελτιώσει την ομάδα του χωρίς άλλοθι και δικαιολογίες. Η «μαγκιά» του έχει να κάνει με την παραδοχή των λαθών του και η ατάκα του στους παίκτες του μετά τον αγώνα του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» λέει πολλά:

«Εγώ φταίω που χάσαμε και εμφανιστήκαμε τόσο κακοί. Δεν έκανα σωστές επιλογές στην ενδεκάδα. Οι περισσότεροι από όσους ξεκίνησαν, δεν μπόρεσαν να σταθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα, αλλά ακόμη και όσοι μπήκαν μετά, δεν βοήθησαν ουσιαστικά».

Διπλό το νόημα όσων είπε αφού δεν παρέλειψε να εκφράσει ανοιχτά τα παράπονά του για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του. Ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα από τον Άρη, αλλά ταυτόχρονα τα «έχωσε» για όσα είδε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, όσα δεν είδε: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, παίξαμε χωρίς νεύρο, είχαμε λάθος επιλογές, κακή ανάπτυξη».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που «ρίχνει γκάζια» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προηγήθηκε η ομιλία του μετά τη γκέλα με τον Παναιτωλικό. Δεν θέλει να… τριτώσει το καλό και περιμένει άμεση βελτίωση από όλους. Πρώτα κόντρα στη Λιόν, σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων κι έπειτα την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

O Mεντιλίμπαρ δεν σταματά να τονίζει σε όλους πως πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Όχι μόνο για τα 100 χρόνια της ιστορίας του, αλλά γιατί το απαιτεί η ίδια η ιστορία του. Αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση από δικά του λάθη, γιατί «βγάζει τα μάτια του» και ο Βάσκος τεχνικός θέλει άμεσα να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Εξάλλου εκείνος είναι το αφεντικό και οφείλει να βρει τις λύσεις και το ξέρει καλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News