Ολυμπιακός: Το πλάνο για Λιόν, ο Ζέλσον Μαρτίνς και η... μεταγραφή

Ολυμπιακός: Το πλάνο για Λιόν, ο Ζέλσον Μαρτίνς και η... μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός έστρεψε το μυαλό στη Λιόν, όπου σήμερα (24/9) θα κάνει την τελευταία προπόνηση στην Ελλάδα και θα βγει η αποστολή από την οποία θα απουσιάσει ο Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ φούντωσαν τα σενάρια για μια ακόμα μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός γυρίζει στο Ρέντη, μετά το ρεπό της Δευτέρας (23/9) και πλέον το μυαλό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και των παικτών είναι στη Λιόν, την οποία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (26/9) για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου του Europa League.

Μετά την γκέλα με τον Άρη για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει αντίδραση. Την Δευτέρα (23/9) στο Ρέντη ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτικής του. Τώρα θα πρέπει να δείξουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κάνοντας την αρχή στην αναμέτρηση με τη Λιόν.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα προπονηθούν στο Ρέντη και στη συνέχεια θα γίνει γνωστή η αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης (25/9) για τη Γαλλία. Από αυτή θα απουσιάσει ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα το παλέψει για να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Οκτωβρίου!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, από την άλλη πλευρά έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Όσο για τον Γιώργο Μασούρα είναι καλύτερα, ωστόσο παραμένει αμφίβολος.

Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για το ματς που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τη Λιόν

Ο τεχνικός των Πειραιωτών σήμερα θα δείξει στους παίκτες βίντεο με τα λάθη που έκαναν κόντρα στον Άρη, ενώ θα κάνει και την ανάλυση της Λιόν.

Σχετικά με τον τρόπο που σκέφτεται να αντιμετωπίσει τη γαλλική ομάδα, είναι δεδομένο πως θα εμπιστευτεί το 4-3-3, όπως έχει κάνει και στα πλέον σημαντικά παιχνίδια. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεσαία γραμμή και ποιοι θα την πλαισιώσουν. Σίγουροι είναι οι Έσε, Τσικίνιο και παίζεται μια θέση ανάμεσα σε Στάμενιτς, Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Για την τριάδα της επίθεσης σίγουρος είναι ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, ίσως και ο Κρίστοφερ Βέλντε. Για το άλλο άκρο, αφού υπάρχει η απουσία του Ζέλσον Μαρτίνς, ίσως να βρεθεί στην θέση του ο Κοστίνια καθώς έχει δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση και είναι ένας από τους ρόλους που μπορεί να υπηρετήσει.

Ο Ολυμπιακός και το σενάριο για μεταγραφή

Το θέμα με τα εξτρέμ, που ακόμα δεν έχουν αποδώσει βάση της αξίας τους, συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες. Και δεν αποκλείεται να κάνει ο Ολυμπιακός μια μεταγραφή.

Ο Αντάμ Ουνάς είναι μια καλή περίπτωση από τους παίκτες που είναι ελεύθεροι και τον οποίο ο Ολυμπιακός στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί να αποκτήσει. Ο 27χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ, με την οποία συνολικά πέρσι είχε 26 συμμετοχές, αλλά οι περισσότερες ως ελεύθερος.

Τελευταία υπήρξαν σενάρια και για τον Ναϊμ Σλιτί, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αχλί. Ο 32χρονος άσος μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και ως 10άρι. Θεωρείται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, ενώ έχει 76 συμμετοχές με την Εθνική Τυνησίας έχοντας βάλει και 14 γκολ.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι συντηρούν το θέμα με τον Γιουσούφ Γιαζίτσι. Βέβαια ο 27χρονος Τούρκος μεσοεπιθετικός λογίζεται περισσότερο ως δεκάρι και λιγότερο ως δεξιός εξτρέμ. Πάντως είναι ποιοτικός και παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα κάνει κάποια μεταγραφή. Ωστόσο από χθες υπάρχουν πολλά σενάρια από ΜΜΕ του εξωτερικού που τον «συνδέουν» με διάφορους παίκτες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News