Ραφαέλ Βαράν: Αποσύρθηκε στα 31 του

Ο Ράφαελ Βαράν ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο μόλις στα 31 του χρόνια!

Αδοξο τέλος είχε η σπουδαία καριέρα του Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρεται πρόωρα, μόλις σε ηλικία 31 ετών, από τα γήπεδα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού!

Ο Γάλλος στόπερ το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δέχτηκε να παίξει στην Ιταλία και στην Κόμο του Σεσκ Φάμπρεγας, που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στη Serie A, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Ο Βαράν τραυματίστηκε ξανά στο δεξί του γόνατο, μένοντας εκτός για αρκετούς μήνες. Ετσι αποφάσισε και ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αποσύρεται από τα γήπεδα:

«Με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όσα κατάφερα, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Κρατάω τον εαυτό μου στα υψηλότερα στάνταρ και θέλω ν’ αποχωρήσω δυνατός κι όχι απλά να κρατιέμαι από το παιχνίδι.

Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι διαφορετικά πράγματα. Η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω είναι έπειτα από το παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας και την επιτυχία στο Γουέμπλεϊ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα τίποτα, ξεκινά μια νέα ζωή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θα παραμείνω στην Κόμο, δίχως όμως να χρειάζομαι ποδοσφαιρικά παπούτσια, θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερα, σύντομα» ανέφερε στην ανάρτηση του ο Βαράν βάζοντας τέλος στην καριέρα του.

Ο Γάλλος σταρ ξεκίνησε την καριέρα του με την ομάδα νέων της Λανς και, πριν από τη σεζόν 2010–11, άρχισε να προπονείται με την πρώτη ομάδα, κάνοντας αρκετές συμμετοχές από τον πάγκο σε αγώνες πρωταθλήματος.

Εκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2010 σε ηλικία 17 ετών, σε αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Μονπελιέ. Μετά από μια σεζόν στη Λανς, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2011, μετά από σχετική εισήγηση του Ζινεντίν Ζιντάν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην ομάδα της Μαδρίτης, ο Βαράν πραγματοποίησε πάνω από 300 εμφανίσεις και κέρδισε 18 τρόπαια, ανάμεσα σε αυτά τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Copa del Rey, τέσσερα Champions League και άλλα τόσα παγκόσμια κύπελλα Συλλόγων FIFA.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Βαράν κέρδισε το Champions League για τρίτη φορά, καθιστώντας τον τον νεότερο αμυντικό που έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Πάολο Μαλντίνι που ήταν 26 όταν κέρδισε το τρίτο του κύπελλο.

Ο Βαράν έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της χώρας του το Μάρτιο του 2013. Ηταν μέλος της αποστολής της ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας, το 2014, σε εκείνο το τουρνουά μάλιστα ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου νέου παίκτη, καθώς και στην ομάδα του 2018 στο παγκόσμιο κύπελλο, όπου δεν έχασε ούτε λεπτό συμμετοχής μέχρι τον τελικό, όταν και οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ο Βαράν έφυγε από τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2021 για να υπογράψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποτέλεσε αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ στη Ρεάλ ήταν για χρόνια ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα όλων των εποχών μαζί με τον Σέρχιο Ράμος.

Στην Αγγλία και στην τριετία του στο «Ολντ Τράφορντ» με την Γιουνάιτεντ, πανηγύρισε ένα κύπελλο (2024) και ένα League Cup (2023), χωρίς όμως να έχει τις εμφανίσεις που είχε με τη Ρεάλ, καθώς συχνά αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών, και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος για να μεταγραφεί στη συνέχεια στην Κόμο, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός στη σπουδαία καριέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News