Σάλος με τη χειρονομία Αταμάν: Ζήτησε συγγνώμη μέσω δήλωσης - Η Φενέρ δεν στέλνει παίκτες στην Εθνική

Ο Γενικός Γραμματέας της Φενέρμπαχτσε, Μπουράκ Κιζιλχάν, εξαπέλυσε πυρά για τις κινήσεις του Αταμάν με τα δάχτυλα προς τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR και η Φενέρ δεν θα στείλει παίκτες στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε σε φιλική αναμέτρηση την Γαλατάσαραι στην Τουρκία, με τους «πράσινους» να γκαζώνουν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εργκίν Αταμάν που έχει υπηρετήσει ως προπονητής και την τουρκική ομάδα αυτή, στο τέλος του παιχνιδιού  έστρεψε το βλέμμα του προς τις κερκίδες για να στείλει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της “Τσιμ Μπόμ” δείχνοντας  με τα δάχτυλά του τον αριθμό 1 και τον αριθμό 3, υπονοώντας έτσι, το σκορ του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και στη Γαλατά (1-3).

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Φενέρ

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε, με τον Γενικό Γραμματέα, Μπουράκ Κιζιλχάν να εξαπολύει πυρά κατά του Τούρκου προπονητή:

«Κάναμε διαβουλεύσεις μεταξύ μας σχετικά με τη διχαστική, μεροληπτική και απεχθή συμπεριφορά αυτού του ατόμου, το όνομα του οποίου δεν ταιριάζει με την ταυτότητά του ως προπονητής της εθνικής ομάδας και του οποίου το όνομα δεν θέλω καν να αναφέρω. Συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους. Ίσως τότε η γενικότερη κοινότητά μας να ηρεμήσει λίγο. Θα κάνουμε τις σχετικές ενέργειες και θα προχωρήσουμε στις σχετικές ανακοινώσεις πολύ σύντομα».

Η συγγνώμη του Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν απολογήθηκε για το περιστατικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τονίζοντας πως:

«Χθες το βράδυ, μετά το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ, έκανα τον κλασικό πανηγυρισμό μου με τις γροθιές προς τους φιλάθλους. Στη συνέχεια, αυθόρμητα, έκανα τη χειρονομία “3-1” που αναπαράχθηκε στον Τύπο. Κάνοντας την παραπάνω χειρονομία, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να στοχοποιήσω ή να προσβάλω κανέναν!

Είμαι ένας προπονητής ο οποίος, σε κάθε ευκαιρία, εκφράζω τον σεβασμό μου προς τη Φενέρμπαχτσε. Την ίδια στιγμή, είμαι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς ανθρώπους στο γήπεδο. Αντιλαμβάνομαι την αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργειά μου προς τη Φενέρμπαχτσε.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη μου για την αντίληψη που δημιουργήθηκε δίχως την πρόθεσή μου. Με έναν τρόπο που ποτέ δεν επιθυμούσα. Απολογούμαι σε όλη την κοινότητα της Φενέρμπαχτσε που προσέβαλα λόγω του περιστατικού.

Εργκίν Αταμάν».

Η Φενέρ δεν στέλνει παίκτες στην εθνική ομάδα

Η συγγνώμη του Αταμάν δεν έγινε δεκτή από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε που με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως δεν θα στείλει παίκτες στην εθνική ομάδα όσο εκεί είναι προπονητής.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

«Η στάση του Προπονητή της Εθνικής Ανδρών προς το κοινό από τις εξέδρες μετά τον αγώνα της ομάδας που προπονούσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 είναι γνωστή σε όλους.

Η αποστολή αυτού του ατόμου είναι ξεκάθαρη με τον χαρακτήρα, τη στάση και το στυλ του και αυτό που έχει κάνει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κύρος και την ταυτότητά του ως «Εθνικός Προπονητής».

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άτομο που είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και να είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλη ασέβεια προς την κοινότητά μας, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ακόμη και προς τη χώρα μας, για χάρη μιας κοινότητας.

Η συγγνώμη του προς την κοινότητά μας αγνοείται από εμάς.

Ως αθλητικός σύλλογος Fenerbahçe, αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως «σεβασμός και αμεροληψία».

Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News