Ανταμ Ουνάς Ανάλυση: Ψάχνει το ξεπέταγμα που έμεινε στη μέση

Στα 27 του ο Αντάμ Ουνάς αναζητά τρόπο να ξαναβάλει το τραίνο του σε ράγες, αφήνοντας πίσω τους τραυματισμούς που του έβαλαν φρένο.

Ο 27χρονος Αλγερινός ακραίος επιθετικός Αντάμ Ουνάς ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Λιλ.

Ο Ουνάς μετρά 167 συμμετοχές σε επίπεδο Serie A και League 1 και συστήθηκε στο κοινό με κύριος χαρακτηριστικό του την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητα του, στοιχεία που προσπαθεί να επαναφέρει στο παιχνίδι του.

Ο θερμικός χάρτης της σεζόν 2023-24 φανερώνει και την προσπάθειά του να βρει τα πατήματά του. Αναζητούσε τρόπους να «φανεί» και να συνδράμει στο παιχνίδι της Λιλ, χωρίς να το κάνει με τρόπο που θα τον έκανε ξανά ενεργό μέλος.

Η καρτέλα με τις συμμετοχές του τη σεζόν 2023-24 είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε. Μέτρησε συνολικά 26 συμμετοχές με μόλις 1011 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε έναν μέσο όρο 38 αγωνιστικών λεπτών ανά συμμετοχή.

Οι τέσσερις μάλιστα ήταν με τη δεύτερη ομάδα της Λιλ, στην τρίτη κατηγορία, ενώ είχε και τέσσερις ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Τη σεζόν 2022-23, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, με τον Ουνάς να μετρά συνολικά 24 συμμετοχές αλλά με 1154 αγωνιστικά λεπτά.


Η πιο δύσκολη σεζόν στην καριέρα του Ουνάς ήταν αυτή του 2021-22 όταν και ταλαιπωρήθηκε από μια σειρά τραυματισμών με αποτέλεσμα να μετρήσει μεν 21 συμμετοχές αλλά με μόλις 440 αγωνιστικά λεπτά.

Το πλέον χαρακτηριστικό αναφορά με τον χρόνο συμμετοχής του είναι πως ο Αντάμ Ουνάς έχει να μετρήσει δυο συνεχόμενα 90λεπτα από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτή είναι η μια πλευρά του φακέλου του. Η άλλη είναι αυτή που θα προσπαθήσει να… γεμίσει από την αρχή. Ο 27χρονος Αλγερινός εξτρέμ προσπαθεί να αφήσει πίσω του όλα όσα του έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και να φτιάξει ξανά την καριέρα του, αναζητώντας τον τρόπο να επανέλθει στα αγωνιστικά του στάνταρ και να αποτελεί μια επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News