Ολυμπιακός: Κρατάει τον Κωστούλα και αφήνει το 3-5-2!

Ολυμπιακός: Κρατάει τον Κωστούλα και αφήνει το 3-5-2!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με άδεια χέρια από την αναμέτρηση με τη Λιόν στην πρεμιέρα του στη League Phase στο Europa League, έχοντας στα θετικά τον Μπάμπη Κωστούλα και στα αρνητικά το 3-5-2 και το θέμα στην αμυντική λειτουργία. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε την πρεμιέρα που ήθελε στη League Phase του Europa League, αφού ηττήθηκε με 2-0 από τη Λιόν. Σε μια αναμέτρηση όπου ξεχώρισε ο Μπάμπης Κωστούλας, αλλά και το 3-5-2.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μην απειληθεί ο Ολυμπιακός, γιατί η Λυών είναι μια άκρως επιθετική ομάδα.

Μπορεί να έβγαλε φάσεις ο Ολυμπιακός, αλλά δέχθηκε 16 τελικές από τη Λιόν με τις 7 να ήταν στην εστία. Η γαλλική ομάδα σε κάποιες στιγμές είχε μέχρι και 6 παίκτες στη μεγάλη περιοχή των “ερυθρόλευκων¨, που έπαιζαν με 5άδα στην άμυνα.

Τι κέρδισε και τι έχασε ο Ολυμπιακός με το 3-5-2

Αυτό ήταν και το θέμα με το 3-5-2. Δεν ένιωσε απειλεί η Λυών, παρά τις ευκαιρίες που έκαναν οι Πειραιώτες. Δεμ “φοβήθηκε” για να μην πάρει τόσα πολλά μέτρα στο ματς.

Και όταν ο Ολυμπιακός το έχασε με το 3-5-2 στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς άνοιξε και μπήκαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων. Κανείς δεν παραβλέπει πως ο οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες. Αλλά μια από τις τρεις καλύτερες ήταν του Ρόντινεϊ.

Ο Βραζιλιάνος το πάλεψε για να καλύψει την πτέρυγα καθώς και ο Ορτέγκα, αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν “κενός” από τα άκρα. Η μπάλα πήγαινε στα χαφ και δεν άπλωνε γιατί δεν υπήρχαν παίκτες να την πάρουν στα άκρα.

Η χρησιμοποίηση του Μπάμπη Κωστούλα

Σίγουρα με τα συστήματα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν είναι από τα σχήματα που του ταιριάζουν. Βέβαια αυτό ήταν το πρώτο ματς στο Europa League και τίποτα άλλο. Υπάρχουν άλλα εφτά και είναι δεδομένο πως οι “ερυθρόλευκοι” θα την βρουν την άκρη τους.

Μπορούν να πάρουν το έναυσμα και από τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο 17χρονος επιθετικός έδειξε το ταλέντο του, πέραν από την γκολάρα που πήγε να βάλει.

Είναι το μέλλον των Πειραιωτών και αυτός ο ενθουσιασμός σε συνάρτηση με το ταλέντο του μπορεί να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση. Αυτή που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει κι άλλα ταλέντα στο ρόστερ, που είναι δεδομένο πως θα τα αξιοποιήσει ο Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News