Νόρντιν Άμραμπατ: Πέρασε τον Δομάζο, μπροστά του μόνο ο Λεφτέρ

Με το πέναλτι που αξιοποίησε στην εκπνοή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Νορντίν Άμραμπατ έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική/Super League. Το νέο ορόσημο που έπιασε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική/Super League είναι από χθες ο Νορντίν Άμραμπατ.

Ο Μαροκινός εξτρέμ ευστόχησε σε πέναλτι στην εκπνοή του χθεσινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όντας 37 ετών και 182 ημερών. Δηλαδή οριακά μεγαλύτερος από τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος ήταν 37 ετών και 172 ημερών όταν σκόραρε για τελευταία φορά για λογαριασμό της Ένωσης, στο 7-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 3 Ιουνίου 1979.

Ο Άμραμπατ ήταν τρίτος στη σχετική κατάταξη πριν από το χθεσινό παιχνίδι, αφού είχε σκοράρει και στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος. Στην εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με 2-1, στις 21 Απριλίου 2024 (τότε ήταν 37 ετών και 21 ημερών).

Ποιος κατέχει το ρεκόρ; Ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο ελληνικής καταγωγής σέντερ φορ της Εθνικής Τουρκίας που είχε λάμψει σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Στην ΑΕΚ βρέθηκε πολύ αργότερα κι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της στην Α’ Εθνική στις 11 Οκτωβρίου 1964, όταν πέτυχε δύο τέρματα στην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 7-1.

Ο Λεφτέρ ήταν τότε 38 ετών και 233 ημερών. Κατά ένα χρόνο και κάτι μεγαλύτερος απ’ ό,τι είναι σήμερα ο Άμραμπατ, ο οποίος θα πρέπει να παίξει και την επόμενη σεζόν στην ΑΕΚ για να απειλήσει το ρεκόρ του.

Βαλμπουενά: Ο έκτος σαραντάρης στη Super League

Συνεχίζοντας την κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές που διακρίνονται σε προχωρημένη ηλικία στη Super League, θα ασχοληθούμε ξανά με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος εξτρέμ, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία του εθνικού μας πρωταθλήματος, έκλεισε τα 40 το περασμένο Σάββατο, οπότε αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα της Καλλιθέας στον Βόλο (1-1).

Έγινε έτσι ο έκτος σαραντάρης που κατέγραψε συμμετοχή στην Α’ Εθνική/Super League και μόλις ο τρίτος που δεν είναι τερματοφύλακας!

Είχαν προηγηθεί οι Λουκάς Βύντρα (Λαμία – 41 ετών και 99 ημερών), Μίλαν Σέβο (Τρίκαλα – 40 ετών και 173 ημερών), Μπρούνο Αλβες (Απόλλων Σμύρνης – 40 ετών και 168 ημερών), Αντώνης Νικοπολίδης (Ολυμπιακός – 40 ετών και 93 ημερών) και Φώτης Στρακόσα (Πανιώνιος – 40 ετών και 57 ημερών).

Θυμίζουμε ότι στο ρόστερ της Καλλιθέας βρίσκεται και ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος έχει κλείσει τα 40 από τις 18 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει παίξει ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News