AEK: Ο Αλμέιδα και το εξωπραγματικό ποσοστό του στα ντέρμπι

Δυναμική αντίδραση από τον «Πελάδο» και την δική του ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το νικηφόρο 2-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού κι η πρώτη θέση της ΑΕΚ τον ανάγκασαν να ξεσπάσει στο φινάλε. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε πίεση απ’ το προηγούμενο διάστημα κι ήξερε καλά ότι αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε να του δώσει βαθιά ανάσα για να συνεχίσει τη δουλειά.

Η τακτική του Αλμέιδα, η άμυνα στους Ιωαννίδη-Τετέ και η διαχείριση

Το ματς πήγε όπως το ήθελε ο «πελάδο», η ΑΕΚ σκόραρε πρώτη, κινδύνεψε ελάχιστα αφήνοντας εκτός αγώνα τον Ιωαννίδη και τον Τετέ με το αμυντικό πλάνο του και στο δεύτερο διαχειριζόταν το ντέρμπι μέχρι το δεύτερο γκολ. Ετσι η ΑΕΚ «διαβασμένη», παθιασμένη κι αποτελεσματική σε ό,τι έκανε κατάφερε να κερδίσει. Ο Αλμέιδα μάλιστα γι’ ακόμη ένα ντέρμπι έδειξε ότι το… έχει.

Ο ειδικός των ντέρμπι και το εξωπραγματικό 52,63%

Αρχίζοντας με τον Παναθηναϊκο, τα νούμερα του Αργεντινού στα ντέρμπι είναι εξαιρετικά. Συγκεκριμένα, σε εννέα παιχνίδια με τους «πράσινους» απέναντι σε Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Φατίχ Τερίμ κι εσχάτως Ντιέγκο Αλόνσο, ο «πελάδο» έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Τα γκολ σε αυτά τα ματς είναι 12-7 υπέρ της «Ενωσης». Μάλιστα εκείνο το 2-2 τον περασμένο Ιανουάριο ήταν τα μοναδικά γκολ του «τριφυλλιού» στην «OPAP Arena».

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα έχει τεθεί αντιμέτωπος 9 φορές (8 για το πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου).  Σε αυτά τα παιχνίδια το ρεκόρ της «Ενωσης» είναι 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με τα τέρματα 16-8 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει 10 αγώνες ο Αργεντινός προπονητής, καθώς έχει συναντήσει τους Πειραιώτες και στο Κύπελλο Ελλάδας για ένα ζευγάρι αγώνων. Ετσι, σ’ αυτά τα ματς μετράει 4 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες απ’ τους «ερυθρόλευκους» με τα γκολ στο 12-10. Στους δύο αγώνες του Κυπέλλου, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν από μία νίκη.

Τέλος, απέναντι στον Αρη, ο Αλμέιδα έχει το καλύτερο ποσοστό του καθώς έχει αντιμετωπίσει 10 φορές και την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σε αυτούς έχει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Συνοψίζοντας, ο Αλμέιδα έχει στην Ελλάδα 38 ντέρμπι σε Super League 1 και Κύπελλο Ελλάδος με 20 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες. Αυτό είναι ποσοστό νικών 52,63% σε ντέρμπι. Ετσι, είναι σε τριάντα ντέρμπι αήττητος στην Ελλάδα με συνολικά γκολ 61-36 γκολ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News