Γαλλία: Μέτρα σοκ - Αυξήσεις άνω των 60 δισ. σε φόρους

Καμπανάκι για τη Γαλλική οικονομία, αλλά και σοκ για τους Γάλλους πολίτες, η είδηση πως έρχονται περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μισέλ Μπαρνιέ, κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει το έλλειμα και να ωθήσει έτσι τους επενδυτές να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τη Γαλλία, οδηγούμενος σε δραστική μείωση των κρατικών δαπανών καθώς η χώρα έχει υπαχθεί στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Κομισιόν.

Οι εξοικονομήσεις απαιτούνται για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 5% της οικονομικής παραγωγής από περίπου 6,1% φέτος, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Λίγο περισσότερα από τα δύο τρίτα του συνόλου θα προέλθουν από περικοπές δαπανών σε όλα τα υπουργεία, τις τοπικές αρχές και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τόνισαν οι πηγές του αμερικανικού μέσου. Κάτι λιγότερο από 20 δισ. ευρώ θα προκύψουν από προσωρινές αυξήσεις φόρων για πλούσιους ιδιώτες και μεγάλες εταιρείες, καθώς και από την αύξηση της πράσινης φορολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News