Αρης: Εχασε από την Τουρκ Τέλεκομ - Ηττες και για Προμηθέα, Περιστέρι

Προμηθέας και Περιστέρι δεν μπόρεσαν να μπουν με το δεξί στο BCL, ενώ ο Αρης που πάλεψε μέχρι το τέλος έχασε από την Τουρκ Τέλεκομ για τη 2η αγωνιστική του EuroCup.

Η ημέρα σήμερα δεν ήταν καλή για τις ελληνικές ομάδες στο μπάσκετ, αφού Αρης, Περιστέρι και Προμηθέας Πάτρας γνώρισαν την ήττα από Τουρκ Τέλεκομ, FMP και Νίμπουρκ αντίστοιχα.

Αρης και Προμηθέας πάλεψαν μέχρι το τέλος στην έδρα τους, ενώ το Περιστέρι δεν μπόρεσε να αποδράσει από την Σερβία με το διπλό.

Προμηθέας-Νίμπουρκ 78-86: Ξεκίνημα με το αριστερό

Στην πρώτη αγωνιστική του Basketball Champions League, ο Προμηθέας, που πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ξεκίνησε με το αριστερό.

Η ομάδα από την Πάτρα δεν μπόρεσε να κερδίσει την Νίμπουρκ, η οποία είχε για πολύ ώρα διαφορά ασφαλείας, μέχρι το τελικό 78-86.

Η ομάδα από την Τσεχία, παρουσιάστηκε πολύ δουλεμένη, ήταν καλύτερη και είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σίζερ και τον πλέιμεικερ της, Στέφεν Μπράουν.

Αντιθέτως οι γηπεδούχοι, πλήρωσαν την αδυναμία στην επίθεση, ιδίως στην ρακέτα, στην οποία η Νίμπουρκ ήταν δυνατή.

Τα 17 λάθη είναι εξίσου ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για την ομάδα της Πάτρας.

Ο Πέρι ήταν ο πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίχτης της ελληνικής ομάδας.

Αρης-Τουρκ Τέλεκομ 63-68: Η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε

Ο Αρης ηττήθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ, στην έδρα του, για την δεύτερη αγωνιστική του EuroCup με 63-68.

Η ομάδα από την Θεσσαλονίκη έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω με 36-26.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με ένα σερί στην αρχή, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, οι δυο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με 47-47.

Στη τελευταία περίοδο, η Τουρκ Τέλεκομ βρήκε πολλούς διαδρόμους στη ρακέτα, καθώς και κάποια μακρινά σουτ από τα 6,75, υποχρεώνοντας τον Αρη να κυνηγάει πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Μπράουν με δύο μεγάλα σουτ, καθάρισε το παιχνίδι στο τέλος, παρά την απουσία του Χαραλαμπόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία περίοδο.

Έτσι το τέλος βρήκε την ομάδα από την Τουρκία, να υποχρεώνει τους γηπεδούχους στη δεύτερη ήττα τους στη διοργάνωση.

Ο Ρόμπερτς ήταν ο παίχτης που ξεχώρισε από το συγκρότημα του Καστρίτη.

FMP-Περιστέρι 70-58: Πλήρωσε την αστοχία

Το Περιστέρι, το οποίο είχε φτάσει την προηγούμενη σεζόν στο Final 4 του Basketball Champions League, ηττήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την FMP στην Σερβία με 70-58.

Η ελληνική ομάδα ήταν κακή επιθετικά και ταυτόχρονα πολύ άστοχη.

Αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκε η σέρβικη ομάδα, χτίζοντας διαφορά 10 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν αυτή τη διαφορά στο δεύτερο μέρος και έτσι έχασε με 70-58 στο τέλος, παρά τις προσπάθειες του Κάρμπερι και του Χάρις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News