Παναθηναϊκός: Το τελευταίο «χαρτί» του Αλόνσο - Τα πλάνα για το ντέρμπι

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση για αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό όλοι ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει. Κάθε ματς απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο έχει τη δική του σημασία, τη δική του ιστορία και τη δική του σπουδαιότητα. Πόσο μάλλον το αποψινό στο ΟΑΚΑ (20:30, Cosmote Sport 1), για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, με τον Παναθηναϊκό και τον Ντιέγκο Αλόνσο να αναζητούν τη νίκη-βάλσαμο που θα δώσει πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς.

Αρχικά, ας το πιάσουμε από το βαθμολογικό κομμάτι και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της βαθμολογίας, με 8 βαθμούς, 5 λιγότερους από τους «ερυθρόλευκους». Εύλογα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτή η σημασία της νίκης στην αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου για να μη γίνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εκτός από το βαθμολογικό, υπάρχει φυσικά και το… προπονητικό. Ο Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση που έγινε εντονότερη μετά την ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική και τη μεσοβδόμαδη ισοπαλία κόντρα στη Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, δεν τον παίρνει τον Ουρουγουανό να χάσει κι άλλους βαθμούς, αφού σε αυτή την περίπτωση η καρέκλα του όχι μόνο θα «τρίζει», αλλά θα… σπάσει.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μετά το αποψινό ντέρμπι ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, υπάρχει ο χρόνος σε περίπτωση που προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις και γίνουν αλλαγές. Ο Αλόνσο, λοιπόν, ξέρει καλά ότι το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως «ζωής και θανάτου και ανάλογα με το αποτέλεσμα -αλλά και την εικόνα που θα βγάλει στο χορτάρι η ομάδα του «τριφυλλιού»- θα κριθεί και το μέλλον του και αν θα πάρει πίστωση χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Όπως με ΑΕΚ

Με τον Νίκα να μπαίνει στην αποστολή και τον Βαγιαννίδη να παραμένει εκτός και στο «ψυγείο» ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη αποψινή «μάχη» με τον Ολυμπιακό, δίχως άλλες εκπλήξεις στις επιλογές του Ντιέγκο Αλόνσο. Οσον αφορά στην ενδεκάδα του αποψινού ντέρμπι, ο προπονητής των «πράσινων» αναμένεται να πάει σε λογική και πρόσωπα όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, η ενδεκάδα αναμένεται να αποτελείται από τους: Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Γεντβάι, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Ουναχί, Τετέ, Πελίστρι και Ιωαννίδη. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί με αξιώσεις και ο Τάσος Μπακασέτας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News