League 1: Ασταμάτητη η Μονακό, πέρασε και από τη Βρετάνη

Η εκπληκτική Μονακό δε σταμάτησε ούτε στο «Ροζόν Παρκ» της Βρετάνης

Η Μονακό επικράτησε με 2-1 την πολύ δυνατή στην έδρα της Ρεν και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της Ligue 1, έστω και προσωρινά, ούσα αήττητη μετά από 7 αγωνιστικές (6 νίκες, μία ισοπαλία).

Μεσοβδόμαδα οι Μονεγάσκοι έδωσαν μεγάλη μάχη στην Κροατία απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου «επέστρεψαν» από το εις βάρος τους 0-2, φεύγοντας με το βαθμό (2-2) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Παρά την κούραση που είχαν αυτό δεν τους εμπόδισε να φύγουν νικητές και από το «σπίτι» της Ρεν αποδεικνύοντας τη δυναμική τους σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από την τεράστια νίκη που πέτυχε μεσοβδόμαδα επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League, η Λιλ έκανε την ανατροπή στην έδρα της απέναντι στην Τουλούζ και με το τελικό 2-1 ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία της Ligue 1.

Ο Ολλανδός αμυντικός Μίτσελ Μπάκερ μπήκε στο ματς στο 67′ και πέντε λεπτά μετά «υπέγραψε» την ανατροπή των «Λιλουά» με το γκολ που σημείωσε από ασίστ του Μπουαντί, ο οποίος επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στο 46ο λεπτό.

Ο ιστορικός διασυρμός από τη Νις (8-0) πριν από δύο εβδομάδες (20/9) μάλλον λειτούργησε θετικά στη Σεντ Ετιέν. Ακολούθησε για τους «στεφανουά» το εκτός έδρας 2-2 με τη Ναντ, ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και σήμερα στο δεύτερο χρονικά ματς της 7ης αγωνιστικής επιβλήθηκαν 3-1 στο «Ζοφρουά Γκισάρ» της Οσέρ παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο 23χρονος Γεωργιανός επιθετικός, Ζούρικο Νταβιτασβίλι, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ από ασίστ των Πετρό, Σισοκό στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και του Στασίν στο φινάλε, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Η Οσέρ δεν «παραδόθηκε» μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε, μείωσε σε 2-1, ωστόσο, δεν βρήκε τον τρόπο να σταματήσει τον Νταβιτασβίλι και το πλήρωσε, μη καταφέροντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά το εντός έδρας 3-0 επί της Μπρεστ, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News