Παναθηναϊκός: Το αρνητικό ρεκόρ που δημιούργησε με το 0-0 στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να σκοράρει στον τέταρτο από τους επτά πρώτους αγώνες του στο πρωτάθλημα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής, την περίοδο 1959-60!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεύρυνε το αήττητο σερί του κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως δεν έχει κανέναν λόγο να χαίρεται.

Με το 0-0 στο χθεσινό ντέρμπι οι «πράσινοι» σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική/Super League, το οποίο δεν έχει να κάνει με τα ματς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η αρνητική επίδοση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν σκοράρει στα τέσσερα από τα πρώτα επτά παιχνίδια τους στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1959-60, οπότε και καθιερώθηκε η εθνική κατηγορία!

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο δεν βρήκε δίχτυα στις ήττες από τον Αστέρα Τρίπολης (1-0 εντός) και την ΑΕΚ (2-0 εκτός), ενώ έφερε «λευκή» ισοπαλία και με τον ΠΑΟΚ. Αν και τα πολλά ντέρμπι δίνουν ένα ελαφρυντικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα ακόμα ματς, εκείνο κόντρα στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» σκόραραν με τον Άντραζ Σπόραρ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα πράγματα, δηλαδή, θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα.

Σε επτά από τις προηγούμενες 65 συμμετοχές του στην κορυφαία κατηγορία ο Παναθηναϊκός δεν είχε σκοράρει στα τρία από τα επτά πρώτα παιχνίδια του. Η πιο πρόσφατη ήταν τη σεζόν 2021-22, την πρώτη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία. Στους πέντε πρώτους αγώνες του ηττήθηκε με 1-0 στις έδρες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Άρη και απέσπασε 0-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Σκόραρε, ωστόσο, στους επόμενους δύο: νίκησε με 4-1 τον Ιωνικό στη Λεωφόρο κι έχασε με 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι υπόλοιπες φορές που οι «πράσινοι» δεν βρήκαν δίχτυα στα τρία από τα επτά πρώτα παιχνίδια τους ήταν το 2017-18, το 2005-06, το 1987-88, το 1986-87, το 1979-80 και το 1972-73. Σε καμία από αυτές τις περιόδους δεν κατέκτησαν τον τίτλο, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση. Το αντίθετο θα συνιστούσε έκπληξη, με τόσο προβληματικό ξεκίνημα.

Μία ήττα στα τελευταία δεκαπέντε

Το παρήγορο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι διεύρυνε το αήττητο σερί από τον Ολυμπιακό στους επτά επίσημους αγώνες. Ύστερα από την ήττα με 1-0 στις 8 Μαΐου 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, οι «πράσινοι» μετρούν δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Εκείνη η ήττα, βέβαια, στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον τίτλο του πρωταθλητή. Παραμένει, όμως, και η μοναδική που έχει γνωρίσει από τον «αιώνιο» αντίπαλό του στις τελευταίες 15 επίσημες αναμετρήσεις τους. Ένα σερί που άρχισε μετά το επιβλητικό 4-1 του Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στις 16 Μαΐου 2021, για την τελευταία αγωνιστική εκείνης της σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News