Λανουά: «Κανένα πέναλτι στη φάση του Ρέτσου, ούτε στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ»

Ο Στεφάν Λανουά δικαίωσε τους διαιτητές στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και το Παναιτωλικός-ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρχε πέναλτι σε καμία από τις φάσεις. Καθόλου δεν αναφέρθηκε στην επικίνδυνη προβολή του Τσέριν…

Την καθιερωμένη του ανάλυση δημοσίευσε ο αρχιδιαιτητής, Στεφάν Λανουά, ο οποίος μίλησε για τις επίμαχες φάσεις στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ, για τη φάση στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με τον Ρέτσο, για το πέναλτι του Γκόμες κόντρα στον Λεβαδειακό και για δύο φάσεις στο Ατρόμητος-Βόλος.

Ο Γάλλος, βέβαια, δεν στάθηκε καθόλου στην επικίνδυνη προβολή του Τσέριν στο κεφάλι του Ροντινέι, η οποία πέρασε… χωρίς κάρτα.

Σχετικά με τη φάση στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ, όπου η Ενωση ζητά πέναλτι του Τσάβες στον Περέιρα, ο Γάλλος λέει ότι ο παίκτης της ΑΕΚ ξεκινά να πέφτει πριν υπάρξει επαφή και αργότερα την επιδιώκει, ώστε να κερδίσει το πέναλτι.  Σχετικά με τη φάση στο ίδιο παιχνίδι, όπου η μπάλα βρίσκει στο χέρι παίκτη του Παναιτωλικού, ο Λανουά λέει πως η επαφή γίνεται πάνω στη φυσική κίνηση μετά από απομάκρυνση συμπαίκτη του, άρα δεν υπάρχει κάποια παράβαση. Κανένα λάθος, λοιπόν, στον αγώνα.

Για την πολυσυζητημένη φάση στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που προκάλεσε ανακοίνωση των «πράσινων», ο αρχιδιαιτητής αναφέρεται στον κανονισμό, βάσει του οποίου δεν υπάρχει κανένα πέναλτι, αφού η απόσταση είναι μικρή, η κίνηση είναι φυσική και ο χώρος που έχει ο Ρέτσος να αποφύγει την επαφή, μηδενικός.

Για το Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, ο Λανουά συμφωνεί απόλυτα με την υπόδειξη του πέναλτι στο μαρκάρισμα του Τζόναθαν Γκόμες, το οποίο, βέβαια, παραδέχθηκε και ο ίδιος ο παίκτης.

Ο Λανουά στάθηκε επίσης σε δύο φάσεις από το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Βόλο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News