Παναθηναϊκός: Τι κάνουν οι «πράσινοι» χωρίς τον Φώτη Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Νέος «μνηστήρας» για Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός χάνει τον Έλληνα επιθετικό και για το επόμενο διάστημα θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς εκείνον.

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη (8/10) ο Φώτης Ιωαννίδης, επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ του «τριφυλλιού» περί απουσίας του διεθνούς φορ -μίνιμουμ- για τις επόμενες 3 εβδομάδες, λόγω θλάσης στον προσαγωγό.

Ο 24χρονος επιθετικός θα «χάσει» δεδομένα εκτός απ’ τα ματς της Εθνικής Ομάδας με την Αγγλία και την Ιρλανδία και την πρώτη σειρά αγώνων του Παναθηναϊκού μετά τη διακοπή. Ήτοι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (20/10), την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ (24/10) και πιθανότατα τον Άρη στο ΟΑΚΑ (27/10).

Στα 4 και κάτι χρόνια που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ο Φώτης Ιωαννίδης, ήταν λίγες οι φορές που δεν ήταν διαθέσιμος. Την πρώτη χρονιά του (2020/21) δεν ήταν στις πρώτες επιλογές των προπονητών του (Πογιάτος, Μπόλονι) κι έπαιξε στα 24 απ’ τα 38 επίσημα ματς των «πράσινων», έχοντας υποστεί στις αρχές κι ένα κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού.

Απ’ την περίοδο 2021/22, επί Γιοβάνοβιτς, όταν άρχισε να αυξάνει πλέον τον χρόνο συμμετοχής του (ιδίως μετά τον Ιανουάριο του 2022), έπαιξε στα 33 απ’ τα 44 ματς των «πράσινων», ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο (2022/23) ήταν ο μοναδικός που δεν έχασε… παιχνίδι, μετρώντας ένα εντυπωσιακό 42/42.

Πέρσι ο Ιωαννίδης έπαιξε στα 44 απ’ τα 55 επίσημα ματς του Παναθηναϊκού, έχοντας χάσει ωστόσο, λόγω θλάσης στο δικέφαλο -και υποτροπής που υπέστη μετά τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο- μία πολύ κρίσιμη σειρά αγώνων απ’ τις 14 Ιανουαρίου (όταν και τραυματίστηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ) μέχρι τη 18η Φεβρουαρίου.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός σ’ αυτά τα 8 παιχνίδια; Νίκησε τον Αστέρα (2-0), τον Ολυμπιακό (2- 0), τον Πανσερραϊκό (3-0 εκτός), τον ΠΑΟΚ (1-0 εκτός στον πρώτο ημιτελικό), τον Ατρόμητο (2-0), προκρίθηκε επί του Ολυμπιακού στα πέναλτι, «γκέλαρε» εντός με τη Λαμία (2-2) και ηττήθηκε 2-1 απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Στο φίνις της περσινής σεζόν έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες των playoffs λόγω θλάσης στους κοιλιακούς, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει τη συντριβή με 4-1 απ’ τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και να μένει οριστικά 4ος στην τελική βαθμολογία, μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Φέτος δεν αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού στην ωμοπλάτη στα δύο πρώτα ματς με την Μπότεφ, όπου το «τριφύλλι» έκανε δύο νίκες, ενώ έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης απ’ το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (νίκη με 1-0).

Κοντολογίς στα 12 ματς μέσα στο 2024 όπου χρειάστηκε να απουσιάσει ο Ιωαννίδης λόγω τραυματισμών, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες (με μία πρόκριση) και 2 ήττες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News