Νασέρ Αλ Κελαϊφί: «Οταν ο Ολυμπιακός πήρε το Κόνφερενς, η πόλη τρελάθηκε»

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, έκανε αναφορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Euro 2004 και στο Conference League του Ολυμπιακού, κατά την αρχική του τοποθέτηση στο Συνέδριο της ECA.

Στην Αθήνα βρίσκονται αυτές τις μέρες τα μεγαλύτερα «κεφάλια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, λόγω της 31ης Γενικής Συνέλευσης της ECA (European Club Association).

Φυσικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, δε θα μπορούσε να λείπει. Στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στην Αθήνα και μίλησε για τρία πράγματα: για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το Euro του 2004 και για το Κόνφερενς Λιγκ του Ολυμπιακού, που όπως ανέφερε, έκανε την πόλη… να τρελαθεί.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η Ελλάδα κέρδισε το EURO 2004, ήμουν στο γήπεδο και οι οπαδοί ήταν απίστευτοι. Και επίσης πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το UEFA Conference League, η πόλη τρελάθηκε. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο για εμάς να στεκόμαστε εδώ στην Αθήνα, στον χώρο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων πριν από σχεδόν 3000 χρόνια, όπου πρωτοδημιουργήθηκαν οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της αθλητικής τιμής», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ιδιαίτερη αναφορά στον Ολυμπιακό έκανε και ο πρόεδρος της UEFA, ΑΛεξάντερ Τσέφεριν, λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ομάδα με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια σε μια χρονιά (Youth League και Conference League).

Αναλυτικά η αρχική του τοποθέτηση:

«Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Καλωσορίσατε στην 31η Γενική Συνέλευση της ECA, τη μεγαλύτερη συνάντηση στην ιστορία της ECA. Θα πρέπει να είμαστε τόσο περήφανοι. Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Βρούτση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας για τη φιλοξενία και τα καλά λόγια εισαγωγής.

Είναι χαρά να καλωσορίσω τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin, έναν μεγάλο φίλο της ECA, μαζί με συναδέλφους της UEFA που εργάζονται χέρι-χέρι με την ECA για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Καλωσορίζουμε επίσης τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αφρικής, Patrice Motsepe, τον  Γενικό Γραμματέα της FIFA ,Mattias Grafström,· τον πρόεδρο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Pedro Proença· μαζί με εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα εγχώρια πρωταθλήματα, τη FIFPRO, ομάδες φιλάθλων, ποδοσφαιριστές και θρύλους, και πολλούς ακόμη ειδικούς καλεσμένους – είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκεστε εδώ μαζί μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους 18 συλλόγους-μέλη της ECA στην Ελλάδα που μας καλωσόρισαν. Η Ελλάδα έχει τόσο απίστευτη ιστορία και πολιτισμό και οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι τόσο παθιασμένοι – αγαπούν το ποδόσφαιρό τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η Ελλάδα κέρδισε το EURO 2004, ήμουν στο γήπεδο και οι οπαδοί ήταν απίστευτοι. Και επίσης πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το UEFA Conference League, η πόλη τρελάθηκε. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο για εμάς να στεκόμαστε εδώ στην Αθήνα, στον χώρο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων πριν από σχεδόν 3000 χρόνια, όπου πρωτοδημιουργήθηκαν οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της αθλητικής τιμής.

Ένα τελευταίο καλωσόρισμα, και ο λόγος που είμαστε εδώ: – Τα μέλη μας στο ECA – όλοι εσείς, η περήφανη οικογένειά μας. Και θα ήθελα να καλωσορίσω το μεγαλύτερο θερμό καλωσόρισμα στα εκατοντάδες νέα μέλη μας μαζί μας για πρώτη φορά. Είστε όλοι πολύ ευπρόσδεκτοι, αυτή είναι η ένωση σας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News