Υπεράνω Ολων: Μύθοι και πραγματικότητα

Ο Υπεράνω Ολων γράφει για την πραγματικότητα του Ερασιτεχνικού αθλητισμού και για τη συμμετοχή του κόσμου του Ολυμπιακού, σε σύγκριση με εκείνη του Παναθηναϊκού.

Ο καθένας μπορεί να επιδιώκει να ξεφτιλίζεται, γράφοντας είτε την μισή αλήθεια, είτε ζώντας σε ένα δικό του σύμπαν, ελεύθερα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επειδή είναι ονειροπαρμένος δεν θα αντικρούονται πάντα με επιχειρήματα τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για παράδειγμα: Αγωνιζόταν η ομάδα Βόλεϊ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη στο Μετς μεταξύ συγγενών και φίλων. Αυτό δεν πείραξε όλους όσους κατακρίνουν μονίμως την μικρή παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Οι ίδιοι πανηγύριζαν για τον γεμάτο τάφο του Ινδού στο μπάσκετ γυναικών και πόσο κοντά είναι οι οπαδοί του στα ερασιτεχνικά τμήματα.

Μάλιστα… Το γεγονός, ας πούμε, ότι ο άλλος βγαίνει από το σπίτι του και είναι δίπλα το γήπεδο στην Λεωφόρο δεν παίζει ρόλο σε σχέση με το Ρέντη που δεν έχει καν συγκοινωνία και για να πας θες οπωσδήποτε μεταφορικό μέσο. Ένα γήπεδο με 650 θεατές συνολικά θεωρείται γεμάτο, ενώ ο ίδιος αριθμός θεατών σε ένα γήπεδο 2.200 θέσεων θεωρείται άδειο. Έτσι δεν είναι φωστήρες των μαθηματικών;

Πάμε και σε άλλες παραμέτρους. Σε πόσα ερασιτεχνικά τμήματα τραβιούνται οι οπαδοί τους; Μόλις σε τρία στην ουσία. Βόλεϊ αντρών και γυναικών και Μπάσκετ γυναικών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και σε αυτά και επιπλέον σε Πόλο αντρών και γυναικών και Χαντμπολ. Και στα έξι, μάλιστα, συμμετέχουμε και στην Ευρώπη, με τα μισά από αυτά να φτάνουμε μέχρι τέλους.

Όχι; Το Σάββατο πχ παίζουμε ευρωπαϊκό ματς στο Χαντμπολ στην Χαλκίδα! για να μην μιλήσουμε ότι έχουμε ως έδρα την Ηλιούπολη. Μιας και σας αρέσουν οι αριθμοί δεν μας λέτε και τα αντίστοιχα με μας μέλη; Η πείτε μας καλύτερα αν όταν είχε παρατήσει ο Γιαννακόπουλος το μπάσκετ γέμιζε το ΟΑΚΑ. Ναι αμε, τι ώρα;

Ρε αριθμολάγνοι, γιατί δεν μας λέτε τα συμβόλαια των αθλητών και των αθλητριών σας στα τρία αυτά τμήματα που διατηρείτε ανταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια να δούμε και την αντίστοιχη εφορία που σας αναλογεί να πληρώνετε; Ανταγωνιστικά… χαχαχαχα… με μόλις 7 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα τα τελευταία 14 χρόνια (θέλετε να σας πάω ακόμη πιο μακριά; Δεν σας συμφέρει νομίζω), έναντι 24 Πρωταθλημάτων και 21 Κυπέλλων δικών μας, μαζί με 2 Ευρωπαϊκά!

Γενικά στην Ιστορία σας στο μόνο τμήμα που μας περνάτε ως ερασιτεχνικό σωματείο κ αυτό μόνο στα Πρωταθλήματα και όχι στα Κύπελλα είναι το βόλεϊ γυναικών. Που και εκεί έχουμε και Ευρωπαϊκό. Καθίστε εσείς να μετράτε θεατές και καθίσματα μόνο όταν σας συμφέρει. Και επειδή διατηρείτε και τμήμα Πόλο , πάρτε και εκεί την σύγκριση. 13 Πρωταθλήματα , 12 Κύπελλα και 1 Τσάμπιονς Λιγκ έναντι μηδενός! Σας λυπάμαι και δεν βάζω και τα Σούπερ Καπ μέσα.

Βάλτε κάτω πόσα είναι τα έξοδα για να πηγαίνει ο οπαδός του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα σε όλα τα τμήματα, Ελλάδα και Ευρώπη, κάθε βδομάδα, όλους τους μήνες της σεζόν, και πόσα των τσαμπατζήδων και των οπαδών των εκπτώσεων. Ως στερημένοι, δε, σε όλα τα αθλήματα έχετε ένα κίνητρο επιπλέον να πηγαίνετε μπας και δείτε κάπου, κάποτε, μια χαρά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News