Ολυμπιακός: Οι διθύραμβοι για Πιρόλα και το ντέρμπι που θα τον στείλει στην τελική φάση του EURO 2025

Ολυμπιακός: Οι διθύραμβοι για Πιρόλα και το ντέρμπι της Ιταλίας U21 που θα τον στείλει στην τελική φάση του EURO 2025

Ο Λορέντσο Πιρόλα θα δώσει απόψε το ντέρμπι με την Ιρλανδία, όπου η Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας θέλει να «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2025, με τα ΜΜΕ της χώρας να αποθεώνουν τον αρχηγό των «ατζουρίνι»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε… διάνα το καλοκαίρι με την απόκτηση του Λορέντσο Πιρόλα. Ο 22χρονος άσος, προϊόν της κορυφαίας ιταλικής σχολής στόπερ, έχει δείξει καλά δείγματα και το μέλλον του ανήκει. Είναι αρχηγός στην ομάδα Κ21 της Ιταλίας, η οποία απόψε (19:30) υποδέχεται την αντίστοιχη της Ιρλανδίας στο ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου στα προκριματικά του 2025, με την πρώτη θέση να δίνει εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Σλοβακίας.

Οι «ατζουρίνι» είναι στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ιρλανδία. Είναι η τελευταία αγωνιστική του ομίλου και κρίνεται το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του 25.  Στο ματς του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2 στην Ιρλανδία.

Στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι οι πόντοι στα μεταξύ τους ματς και η Ιταλία θέλει έστω τον ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο. Ο Λορέντσο Πιρόλα είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος, έχοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με την Ιταλία να έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ στα εννέα παιχνίδια.

Αποθεωτικά σχόλια για Πιρόλα από τα ιταλικά ΜΜΕ

Όλα τα φώτα, στην γειτονική χώρα έχουν πέσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τα ιταλικά ΜΜΕ να ασχολούνται και με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, τονίζοντας την πολύτιμη συμβολή που έχει σε αυτή ο Λορέντσο Πιρόλα. Μάλιστα η «Gazzetta dello Sport», που πρόσφατα πήρε μια μεγάλη συνέντευξη στον 22χρονο άσος, επεσήμανε πως είναι «καθοδόν» και για την Εθνική ανδρών, αφού αποτελεί προϊόν της εξαιρετικής σχολής στόπερ της χώρας.

Ο Πιρόλα παίζει στο πλάι άλλων μεγάλων ταλαντούχων παικτών, όπως είναι ο μέσος Τσέζαρε Κασαντέι της Τσέλσι, ο μεσοεπιθετικός Τομάσο Μπαλντάντσι της Ρόμα, ο χαφ της Φιορεντίνα, Εντουάρντο Μπόβε και ο επιθετικός της Λιντς, Βίλφριντ Γκνόντο. Ο Ολυμπιακός έχει εκπροσώπηση σε μια από τις κορυφαίες Εθνικές Ελπίδων της Ιταλίας, των τελευταίων 10 ετών κι επίσης θα έχει το βλέμμα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News