Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 89-68: Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ... διέλυσαν τους Ιταλούς!

Ο – εμφανώς βελτιωμένος – Ολυμπιακός έκανε την καλύτερή του ευρωπαϊκή εμφάνιση και κέρδισε πολύ άνετα την Αρμάνι Μιλάνο για να φτάσει στο 2-1 στη EuroLeague. Εκπληκτικοί οι Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ και Παπανικολάου!

Όλα πηγαίνουν… ρολόι στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός δείχνει να ανεβάζει σταθερά στροφές! Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και νίκησαν πολύ εύκολα την Αρμάνι Μιλάνο με 89-68 για να κάνουν το 2-1 στη EuroLeague.

Οι Πειραιώτες πήραν άριστα στην επίθεση και πάρα πολύ καλό βαθμό στην άμυνα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καταφέρνοντας να κάνουν την τέταρτη περίοδο… διαδικαστική.

Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σάσα Βεζένκοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ με 22 πόντους έκαστος, ενώ διψήφιος ήταν και ο εκπληκτικός και πολύ χρήσιμος Παπανικολάου με 13.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Γουόκαπ – Φουρνιέ – Παπανικολάου – Βεζένκοφ και Φαλ στο παρκέ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να μπαίνει… φουριόζος και να βάζει τους πέντε πρώτους πόντους σε ένα λεπτό. Στο 1:30 ο Μεσίνα κάλεσε τάιμ άουτ με το σκορ στο 7-0 και τον Φαλ να αποτελλεί… άλυτο γρίφο, αφού σκόραρε και μοίραζε χωρίς αντίπαλο.

Παρά τα έκτακτα μέτρα του Μεσίνα, ο Ολυμπιακός… δεν έσβησε, όμως έχασε τον ρυθμό του όταν ο Φαλ ζήτησε να βγει αλλαγή, λίγο πριν φτάσει τα δύο ατομικά φάουλ. Οι Πειραιώτες έγιναν βιαστικοί, Γουόκαπ και Φουρνιέ πήραν μερικές λανθασμένες επιλογές και έτσι η Αρμάνι προσπέρασε με 17-16, παρότι είχε βρεθεί πίσω με 10. Όλα αυτά πριν το 9’.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου ήταν τρελά: Ο ΜακΚίσικ σκόραρε για τρεις, ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα, βρήκε καλάθι με τον Βεζένκοφ και έκλεψε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρει +2 από τον Παπανικολάου και να διαμορφώσει το τελικό 23-17 της περιόδου.

ΜακΚίσικ… για πάντα

Με την επανέναρξη οι Ιταλοί έβαλαν πέντε πόντους, όμως ο ΜακΚίσικ αποδείχθηκε για άλλη μία φορά εξαιρετικά επιδραστικός στον ρυθμό και με έμμεσο τρίποντο δεν άφησε το σερί της Αρμάνι να μεγαλώσει, ενώ συνέχισε και αργότερα να σκοράρει και να είναι το Νο.1 της επίθεσης του Ολυμπιακού απόντος του Βεζένκοφ. Σιγά – σιγά οι γηπεδούχοι έχτιζαν εκ νέου τη διαφορά, την οποία έφτασαν στους 11, ένα λεπτό και κάτι πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα λέι απ του ΜακΚίσικ στο τελευταίο δευτερόλεπτο διαμόρφωσε το τελικό 39-27 του πρώτου μισού. Ο Αμερικανός πήγε στα αποδυτήρια με 15 πόντους! Αλλους τόσους είχε και ο Βεζένκοφ, που δεν πήρε λεπτά στη δεύτερη περίοδο.

Η σειρά του αρχηγού

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φαλ, που είχε ζητήσει αλλαγή, ξεκίνησε στην πεντάδα, όμως στα πρώτα δευτερόλεπτα έκανε το τρίτο του φάουλ. Ορεξάτος σε άμυνα και δημιουργία εμφανίστηκε ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος μοιάζει να έχει επιστρέψει… στον κανονικό του ρόλο. Σε εκείνον του πλέιμεϊκερ εξολοθρευτή.

Ασυνεννοησίες του Ολυμπιακού στην επίθεση και ευστοχία της Αρμάνι, όμως, χάρισαν μερικούς πόντους στους Ιταλούς, που είχαν βρεθεί στο -15 και μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις – μόλις – πόντους. Όλα αυτά ενώ στον Φουρνιέ δεν έβγαινε… τίποτα στην επίθεση, αν και ήταν χρήσιος όταν η Αρμάνι κρατούσε τη μπάλα.

Η Τρίτη, όμως, ήταν μεταξύ άλλων και η μέρα του Κώστα Παπανικολάου! Ο αρχηγός έκανε το πρώτο πραγματικά καλό του παιχνίδι στη EuroLeague και κράτησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση με ενέργεια σε άμυνα και σημαντικά καλάθια στην επίθεση. Όταν η περίοδος τελείωσε στο 63-48, το επώνυμό του ήταν αυτό που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Η τελευταία περίοδος δεν ήταν παρά η φυσική συνέχεια του υπόλοιπου αγώνα. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πριν τα μισά, ο ΜακΚίσικ έβαλε κι άλλες πινελιές στη σπουδαία του εμφάνιση, ενώ ο Βεζένκοφ παρακολούθησε από τον πάγκο το μεγαλύτερο διάστημα, δίνοντας χρόνο στον Πίτερς.

Παρότι το παιχνίδι είχε… σβήσει, ο Μπαρτζώκας δεν άντεχε να βλέπει τσαπατσούλικες επιθέσεις και ζητούσε συγκέντρωση ακόμα και όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Μεταξύ άλλων, ο Βιλντόζα έβαλε δύο τρίποντα και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Λαρεντζάκης πέρασε στο παρκέ και άκουσε αμέσως το όνομά του να γίνεται σύνθημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που εκτιμούν την παρουσία του, παρότι φέτος ο ρόλος του είναι μικρός.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 39-27, 63-48, 89-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Ράιτ 5, Λαρεντζάκης, Βιλντόσα 9 (2), Φαλ 2 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Βεζένκοβ 22 (3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 13 (5/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), Πίτερς 9 (2/2 τρίποντα), Πετρούσεβ, ΜακΚίσικ 22 (4/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Ντιμιτρίεβιτς 6 (1/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κοζέρ 4 (1), Τονούτ, Μπολμάρο 7 (2/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Μπρουκς, ΛεΝτέι 16 (4/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ρίτσι 11 (3/4 τρίποντα), Φλακαντόρι, Ντιοπ 14 (6/9 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Σιλντς 5 (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μίροτιτς 5 (2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/30 δίποντα, 12/27 τρίποντα, 17/21 βολές, 31 ριμπάουντ (27 αμυντικά – 4 επιθετικά), 20 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 11 λάθη, 19 φάουλ

Τα  στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο: 17/45 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 10/14 βολές, 39 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 14 επιθετικά), 20 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 16 λάθη, 18 φάουλ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News