Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ δε την πληρώνει ποτέ!

Δεν είναι μέρος της εξίσωσης, είναι… κάτι από μόνος του! Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπήκε για άλλη μία φορά στη χρονομηχανή – απέναντι στην Αρμάνι – και ο Ολυμπιακός μπορεί να ευλογεί τα γένια του για την εμπιστοσύνη που του δείχνει – πάντα – ο Μπαρτζώκας.

Κόσμος έρχεται, κόσμος φεύγει και αν μιλάμε για το πρόσφατο καλοκαίρι τότε κυρίως… κόσμος έρχεται. Κόσμος συχνά για το «2» και για το «3» του Ολυμπιακού, εκεί που ζει και βασιλεύει εδώ και – σύντομα – μισή δεκαετία ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Φέτος οι προσθήκες ήταν πολλές, δυνατές και κάπως σα… να του μιλούσαν. Η κίνηση με Φουρνιέ, η παραμονή των Πίτερς και Πετρούσεφ σε συνάρτηση με τη βόμβα Βεζένκοφ, έμοιαζε να τον οδηγεί στην έξοδο ή τουλάχιστον… στην άκρη. Αρθρα και σχόλια μπορεί να γράφονταν… μέχρι εχθές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε το σκέφτηκε καν!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν είναι «2», δεν είναι «3», δεν είναι… κανονικός. Δεν είναι ο παίκτης που υπολογίζεις στον βασικό σου σχεδιασμό, δεν είναι ο παίκτης που υπολογίζεις… κάθε βράδυ και δεν είναι ο παίκτης που κόβεις απλά γιατί πήρες άλλον.

Ούτε ένας… παρόμοιος δεν υπάρχει στην Ευρώπη και σίγουρα δεν υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Παίκτης ρυθμού, που αν ζεσταθεί μπαίνει σε χρονομηχανή και το 34χρονο κορμί του πετά από πάνω του καμιά δεκαριά χρόνια. Ο… 24ρης ΜακΚίσικ, λοιπόν, εγγυάται μόνο ένα πράγμα, χωρίς να γίνεται και πολύ συγκεκριμένος: Θα πάρεις δύο ή τρία ολόκληρα παιχνίδια χάρις σε αυτόν και θα αλλάξεις σε αρκετά ακόμα όλον τον ρυθμό.

Δεν είναι μέρος της εξίσωσης. Είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι μόνος του.

Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, είδαμε έναν συνδυασμό αυτών των δύο. Ο «vet» του Ολυμπιακού… δεν ήταν 34 και έκανε τα πάντα. Δε βάλθηκε να αποδείξει ότι… κάνει, περνώντας κάστινγκ, με άγχος, υπερβολικά πολλές ή τραβηγμένες προσπάθειες. Περιορίστηκε στα απλά ΜακΚισικά.  Ηταν ο κύριος εκφραστής της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, με ανεξάντλητη ενέργεια, τρεξίματα προς το καλάθι και… μπόνους τεράστια ευστοχία από μέση απόσταση και τρίποντο.

Οι 22 πόντοι, τα 3/3 τρίποντα, τα 4/6 δίποντα και οι 5/5 βολές δεν αρκούν για να πουν ολόκληρη την ιστορία της εμφάνισής του στο ΣΕΦ, που έδωσε ακόμα μία αφορμή για να ακούσει το όνομα του εν χορώ.

«Είναι εδώ πέντε χρόνια, ξέρουμε τι παίκτης είναι. Μπορεί να μην παίξει καθόλου σε ένα παιχνίδι και να παίξει 30’ στο επόμενο και αμέσως θα προσαρμοστεί. Ξέρει πόσο τον εμπιστευόμαστε. Είναι η επιτομή του αλτρουιστή», δήλωσε για την πάρτη του Αμερικανού ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έμελλε να γίνει ο σημαντικότερος άνθρωπος στην καριέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News