Τούχελ: «Η θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας είναι η μεγαλύτερη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Ο Τόμας Τούχελ, δήλωσε κατά την παρουσίασή του ως νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να την επαναφέρει στην κορυφή, εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα τον προκάτοχό του, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Τόμας Τούχελ, είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, στη θέση του παραιτηθέντος Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/10) η FA, με τον ίδιο να αναλαμβάνει καθήκοντα από την Πρωτοχρονιά του 2025, με ορίζοντα βεβαίως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ο Τούχελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε για την παρουσίασή του, εξήρε το έργο του προκατόχου του Σάουθγκεϊτ και δήλωσε πως θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρει τα «Τρία Λιοντάρια» στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμάει που είμαι εδώ. Μόλις διάβασα μία ατάκα του Πελέ σε αυτό το κτίριο όπου είχε πει ότι” Το Γουέμπλεϊ είναι η καρδιά, η πρωτεύουσα και ο καθεδρικός ναός του ποδοσφαίρου” και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Έχουμε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ παικτών για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας στην Αμερική. Η θέση του προπονητή στην Αγγλία είναι η μεγαλύτερη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι που έχω γερμανικό διαβατήριο αλλά έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για αυτή τη χώρα.

Θα χτίσουμε πάνω στη δουλειά του Σάουθγκεϊτ. Βλέπετε τα τελευταία αποτελέσματα, είναι εκπληκτικά. Η Κ-21 κερδίζει τίτλους, η ομάδα γυναικών κερδίζει τίτλους. Μπορούμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις ιδέες μας και να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γκάρεθ και η FA.

Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία, εδώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου και ξέρω ότι υπάρχουν κάποια τρόπαια που λείπουν, θέλω να βοηθήσω για να έρθουν.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα τραγουδάω τον εθνικό ύμνο, ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας είναι συγκινητικός. Το έχω βιώσει μερικές φορές, για παράδειγμα στον τελικό του FA Cup. Έχω περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο. Θα δείχνω πάντα τον σεβασμό μου στην Αγγλία αλλά θα πάρω το χρόνο μου αναφορικά με τον ύμνο”.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News