ΑΕΚ: Γεμίζει το τιμ του Ριμπάλτα!

Ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Καταλανού τεχνικού διευθυντή.

Εβδομάδες αλλαγών είναι αυτές που διανύουμε για την ΑΕΚ. Αφού υπήρξε η αποχώρηση στελεχών, όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος κι ο Παναγιώτης Κονέ κι αποφασίστηκε η συμφωνία με τον Χαβιέρ Ριμπάλτα, ώστε ν’ αναλάβει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου, πλέον προχωρούν πολύ γοργά οι εξελίξεις που αφορούν στη στελέχωση στην ΠΑΕ.

Ο Ισπανός επιθυμεί την ενίσχυση του τμήματος σκάουτινγκ και της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργασιών, που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ ν’ αναπτυχθεί στις διεθνείς αγορές περισσότερο σύγχρονα, ενώ νέα πρόσωπα θα εντάσσονται, όπου εκείνος το κρίνει απαραίτητο.

Σε πρώτη φάση, ενεργοποιείται η συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σταυροθανασόπουλο, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί μαζί του σε 8 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Από το 2023, όταν κι επέστρεψε στη Σουηδία (όπου επίσης αγωνίστηκε) ξεκίνησε να δουλεύει ως μάνατζερ στο πρακτορείο παικτών Drangold Agency, ως συνεργάτης του άλλοτε τεχνικού διευθυντή του Αρη και του Παναθηναϊκού, Ντίνου Διαμαντόπουλου.

Ο Σταυροθανασόπουλος θα είναι ένας εκ των άμεσων συνεργατών του Ριμπάλτα και θα αναμένεται να έχει συνδετικό ρόλο με το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Μαζί παρακολούθησαν το παιχνίδι της ΑΕΚ Β’ με την Καλαμάτα, την περασμένη Κυριακή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής γεννήθηκε το 1992. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες Νέων του Πανιώνιου κι ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα το 2011, παίζοντας είτε ως φορ, είτε στα άκρα της επίθεσης. Το 2013 αγωνίστηκε για έναν χρόνο ως δανεικός στον Θρασύβουλο, ενώ το 2015 έφυγε για το εξωτερικό, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη σουηδική Ακρόπολις. Δύο σεζόν μετά, πήρε μεταγραφή στην ΙΚ Φρέι. Η καριέρα του συνεχίστηκε στη φινλανδική Βάσαν Παλοσέουρα, με την οποία το 2019 υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε μήνες. Το 2020 μεταπήδησε στη Χάνινγκε και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε σε Φωστήρα και Μαρκό.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News