Ολυμπιακός: Η φιλοσοφία Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα με τον Λεβαδειακό

Ολυμπιακός: Που είναι το Μεντιλίμπαρ... play;

Το πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την επιστροφή στη δράση με νίκη και η… υπενθύμιση.

Τους πιο έτοιμους παίκτες ετοιμάζεται να παρατάξει στο Καραϊσκάκη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αύριο το μεσημέρι στην αναμέτρηση που θα δώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο Βάσκος τεχνικός ουσιαστικά για πρώτη φορά έχει όλο το δυναμικό του στη διάθεσή του σε μία διαδικασία που ακόμη κι η 20άδα φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Μπορεί οι Πιρόλα, Γιάρεμτσουκ, Παπακανέλλος να ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, όμως αυτό δεν θα εμποδίσει τον «Μέντι» να τους επιλέξει, ενώ κι οι Τσικίνιο, Μαρτίνς και Γουίλιαν, που είχαν θέματα τραυματισμού, είναι πανέτοιμοι.

Ο Βάσκος τεχνικός θα περιμένει και τη σημερινή τελευταία προπόνηση και θ’ αποφασίσει για τους παίκτες που θα πάρει μαζί του και για την ενδεκάδα, που θα παρατάξει, η οποία ακόμη και τώρα μοιάζει με… γρίφο. Αυτό διότι ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει ακόμη ανοίξει τα… χαρτιά του, ίσως να το κάνει σήμερα με τα σημάδια και τις πληροφορίες απ’ του Ρέντη να επιμένουν πως θα σταθεί στην ετοιμότητα κι όχι στη… Μάλμε που ακολουθεί και «καπάκι» τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το συγκεκριμένο τρίποντο, με τον Μεντιλίμπαρ να επαναλαμβάνει συνεχώς πόσο σημαντικό είναι να μην υποτιμηθεί ο αντίπαλος κοιτώντας τη βαθμολογία. Ο Λεβαδειακός έχασε στο 96’ στο ΟΑΚΑ και στο φινάλε απ’ τον ΠΑΟΚ, έχοντας «πετάξει στα σκουπίδια» νωρίτερα πέναλτι. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, με τον «Μέντι» να… χτυπάει καμπανάκι.

Οσο για το βασικό σχήμα; Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Εσε, Ελ Καμπί θεωρούνται δεδομένοι. Από εκεί και πέρα, Μουζακίτης και Κωστούλας εμφανίζονται ως φαβορί, για να είναι ο πρώτος δίπλα στον Εσε κι ο δεύτερος πίσω απ’ τον Ελ Καμπί, ενώ Βέλντε και Ροντινέι φαίνεται πως έχουν προβάδισμα.

Οσο για το αριστερό άκρο της άμυνας, δεν θα είναι έκπληξη αν αντί του Ορτέγκα ξεκινήσει ο Αποστολόπουλος. Από εκεί και πέρα, οι Τσικίνιο, Γουίλιαν διεκδικούν με αξιώσεις θέση στο βασικό σχήμα, έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Το Καραϊσκάκη αναμένεται να είναι γεμάτο ξανά, καθώς μέχρι χθες το βράδυ είχαν απομείνει μόλις τρεις χιλιάδες εισιτήρια προς πώληση με τους οπαδούς της ομάδας να ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών», βοηθώντας τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ για μία σημαντική νίκη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News