Αρης: Παίζει μπαλάρα, μυρίζει φρεσκάδα!

Ούτε ένας φίλαθλος του Αρη ανησύχησε έστω και για ένα λεπτό χτες το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης ότι η ομάδα του δεν θα σκοράρει! Φρέσκος, ενθουσιώδης, ορμητικός, ο Αρης έπαιξε πάλι μπαλάρα και από την κορυφή της βαθμολογίας πάει στο ΟΑΚΑ για να δείξει που το πάει φέτος. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μετά τη μοναδική φετινή ήττα στο Ηράκλειο στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Αρης έχει κάνει ένα εντυπωσιακό σερί με πέντε νίκες, τέσσερις για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, μεταξύ των οποίων οι back to back νίκες με Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο οι νίκες, ούτε η παρουσία του Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας που η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Το εντυπωσιακό είναι το ποδόσφαιρο που παίζει ο Αρης στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου βγάζει φρεσκάδα, έχει ποιότητα, προσφέρει θέαμα, γεμίζει τους φιλάθλους και συνδυάζει και τις νίκες!

Ο Αρης βρήκε απέναντι του μια Καλλιθέα, την ομάδα που εξέπληξε και ενθουσίασε στην αρχή του πρωταθλήματος και την… εξαφάνισε! Η ομάδα του Ντονάτι έπαιξε άμυνα βγαλμένη από το ιταλικό κατενάτσιο, στήριξε τη φιλοσοφία της να μη δεχτεί γκολ, αλλά ήταν αδύνατο να το πετύχει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αρης έκανε επιθέσεις κατά κύματα, από τα άκρα, από τον άξονα, με συνδυασμούς και αυτοματισμούς. Δημιούργησε φάσεις, έχασε ευκαιρίες, ανάγκασε τους αντίπαλους αμυντικούς να σταματούν με σκληρά φάουλ ακόμα και με… μπλονζόν τους παίκτες του. Κι όταν η άμυνα έκλεισε περισσότερο μόλις η Καλλιθέα έμεινε με δέκα, το πρέσινγκ συνεχίστηκε με μεγαύτερη ένταση. Μόλις η Καλλιθέα έκοβε έστω και δύσκολα, πάντα υπήρχαν παίκτες του Αρη να κάνουν το repress και να βγάλουν νέα επίθεση. Η λύση δόθηκε από στημένη φάση και η συνέχεια έγινε ακόμα πιο εύκολη, υπήρχε όμως η σιγουριά πως ο Αρης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα κέρδιζε το παιχνίδι.

Ηταν τέτοια η ικανοποίηση του κόσμου για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που είδε, που κανένας δεν έφευγε από τη θέση του μετά το τέλος του αγώνα. Δεν έφευγαν ούτε οι ποδοσφαιριστές για τα αποδυτήρια, που συμμετείχαν στο τρελό πάρτι που στήθηκε στις κερκίδες.

Δεν ξέρει κανείς που το πάει φέτος ο Αρης. Η αλήθεια είναι ότι μετά το απογοητευτικό φινάλε της περσινής σεζόν και το ξενέρωμα του κόσμου, ο Αρης κράτησε τον κεντρικό κορμό, κράτησε τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο και έφερε παίκτες με τρομερή ποιότητα. Η διαφορά είναι ξεκάθαρη. Ο Αρης παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο και κερδίζει. Για πόσο θα συνεχίσει να το κάνει; Θα δείξει στο επόμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News