Ολυμπιακός: Η ομιλία Μεντιλίμπαρ, η ευθύνη των παικτών και ο «τελικός» με την Μάλμε

Ολυμπιακός: Η ομιλία Μεντιλίμπαρ, η ευθύνη των παικτών και ο «τελικός» με την Μάλμε

Ο Ολυμπιακός πέρασε νέες αναταράξεις με την αφορμή την εμφάνιση του κόντρα στον Λεβαδειακό, για την οποία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες, αλλά και οι ίδιοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μπει στη νέα σεζόν με την καλύτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα και απέναντι στον Ολυμπιακό έβγαλε όλες τις… παθογένειες του.

Παθογένειες που έχουν να κάνουν με τα κενά στην αμυντική λειτουργία, την δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και την έλλειψη συγκέντρωσης. Γιατί το 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό έγινε 2-2, σε μια ανεπίτρεπτη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό και την ποιότητα που έχει.

Σίγουρα οι «καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που λείπουν», ωστόσο όπως ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό, θα μπορούσε αν ήταν πιο σοβαρός να μεγαλώσει το σκορ και να πάρει εύκολα τη νίκη. Οι ίδιοι παίκτες που έπαιξαν καλά το πρώτο 20λεπτο, έπαθαν «καθίζηση» μετά!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τα «έχωσε» στους παίκτες μετά το τέλος της αναμέτρησης, στα αποδυτήρια στο Καραϊσκάκη. Μίλησε σε έντονο ύφος για τα λάθη που έκαναν και γενικότερα για την λανθασμένη νοοτροπία που είχαν και είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Τους τόνισε πως αγωνίζονται σε μια μεγάλη ομάδα και είναι ανεπίτρεπτο να έχουν μια τέτοια εικόνα.

Φυσικά και δημόσια ανέλαβε και το δικό του μερίδιο ευθύνης καθώς επίσης έκανε τα λάθη του.

Οι παίκτες, από την μεριά τους, έδειξαν με τη στάση τους και τα όσα είπαν την επόμενη μέρα στο Ρέντη, να καταλαβαίνουν πως αυτό που έγινε με τον Λεβαδειακό μειώνει την δουλειά τους και φυσικά δεν αρμόζουν τέτοιες εμφανίσεις στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός, η Μάλμε και οι «απαντήσεις»

Κάπως έτσι το παιχνίδι με την Μάλμε, την Πέμπτη, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, μοιάζει με «τελικό». Οι παίκτες θέλουν να δώσουν τις «απαντήσεις» τους, όπως και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Για σήμερα Τρίτη (22/10) έχουν ρεπό και την Τετάρτη (23/10) θα πάνε το πρωί στο αεροδρόμιο για να πάρουν την πτήση για την Σουηδία καθώς θα προπονηθούν στο γήπεδο της Μάλμε. Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός θα φύγει από εκεί την Παρασκευή και αφού θα έχει κάνει επίσης προπόνηση, για να γυρίσει στην Ελλάδα. Το ταξίδι είναι περίπου 5 ώρες και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να γίνει προπόνηση στη Σουηδία και μετά να φύγει η αποστολή, ενόψει και της δύσκολης αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News