Αντώνης Καρπετόπουλος: Προσεχώς ακόμα και χειρότερα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Αντώνης Καρπετόπουλος: Προσεχώς ακόμα και χειρότερα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τον Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορούσε να τον «μαζέψει» μόνο ο ΠΑΟΚ και κανείς άλλος. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ο ΠΑΟΚ, για να υπερασπιστεί τον προπονητή του, έκανε προχθές το βράδυ μία διαρροή, με την οποία μας πληροφορούσε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι θύμα. Λέει χαρακτηριστικά ότι «δεν αντέχεται η μόνιμη δαιμονοποίηση του κορυφαίου προπονητή στη χώρα, που μόνο επειδή σε κάθε τόνο υπενθυμίζει τη δική του άποψη, είναι επί 90 λεπτά στο στόχαστρο αρρωστημένων προσβολών επί χρόνια».

Μία μέρα μετά, παρέμβαση υπέρ του προπονητή έκανε απ’ το Ροστόφ και ο Ιβάν Σαββίδης που δήλωσε ότι τη συμπεριφορά του προπονητή του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να την υποδεικνύει κανένας αντίπαλος είτε αυτός είναι υπάλληλος, είτε ποδοσφαιριστής.

Η υπεράσπιση του Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ

Κατανοώ την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να υπερασπιστεί τον προπονητή. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες κάτι ανάλογο θα έκαναν. Αλλά ο Λουτσέσκου με όσα λέει μοιάζει να μη ζητεί την υπεράσπιση κανενός.

Προχθές το βράδυ στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι «μάχεται για τη δουλειά του κι ότι παλεύει για τους παίκτες του». «Αυτός είμαι είτε το δέχεστε, είτε όχι και θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ» είπε.

Αυτό για μένα σημαίνει πως στο μυαλό του έχει την ιδέα πως κάθε φορά που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ πρέπει να κάνει ανάλογα πράγματα. Η ερώτηση είναι πώς γίνεται κάποιος τόσο ικανός, να μην καταλαβαίνει ότι αυτή του η συμπεριφορά τού κάνει κακό.

Ενδεχομένως να αρέσει σε κάποιους φανατικούς. Το βέβαιο είναι ότι όσοι λογικοί άνθρωποι έχουν απομείνει ακόμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι απλώς δεν τον καταλαβαίνουν, αλλά τον θεωρούν και πρόβλημα.

Η καλή δουλειά του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει προπονητής που έχει δουλέψει στην Ελλάδα κι έχει καλύτερα αποτελέσματα απ’ τον Ρουμάνο. Δεν αναφέρομαι μόνο σε τίτλους, στην κατάκτηση π.χ. ενός πρωταθλήματος πέρυσι, που ακόμα και σήμερα φαίνεται κάτι απίστευτο.

Η καλή δουλειά του Λουτσέσκου έχει να κάνει με την παραγωγή και την πρόοδο ποδοσφαιριστών που έφεραν στο ταμείο του ΠΑΟΚ εκατομμύρια, αλλά και με την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Ευρώπη.

Κυρίως με τον τρόπο που φαίνεται να διοικεί την ομάδα ο ίδιος σαν παλιός Αγγλος μάνατζερ. Ισως αυτό το τελευταίο να είναι το μυστικό όλων αυτών των παράδοξων εκρήξεων. Διότι ναι μεν ο Λουτσέσκου, έχοντας συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του, μπορεί και δικαίως να αισθάνεται ο σημαντικότερος άνθρωπος εντός του συλλόγου, πλην όμως δεν είναι Αγγλος.

Θέλω να πω ότι έχει βρεθεί να κάνει μία δουλειά, για την οποία δεν υπήρξε προετοιμασμένος. Προσπαθώντας να ανταποκριθεί σ’ αυτού του είδους τον ρόλο αισθάνεται πως μέρος του είναι να δημιουργεί όλες αυτές τις εντάσεις που -κατά κάποιον τρόπο- δικαιολογούν τις υπερεξουσίες του τόσο στον Σαββίδη, που δεν ζει στην Ελλάδα, όσο και στα μάτια των οπαδών.

Κάνει λάθος ο Λουτσέσκου

Ολη αυτή η συμπεριφορά για τον Λουτσέσκου δεν είναι πάρα η υπεράσπιση της ομάδας. Προφανώς κάνει λάθος. Αλλά άντε να του το εξηγήσεις. Το πράγμα γίνεται σαφώς χειρότερο απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τιμωρίες που θα του επέβαλαν να συνετιστεί.

Απ’ την άλλη, θεωρώ δεδομένο πως αν τον τιμωρούσαν, το αποτέλεσμα της τιμωρίας δεν θα ήταν να μαζευτεί, αλλά πιθανότατα θα ξεσάλωνε ακόμα περισσότερο! Η τιμωρία του θα ήταν για τον ίδιο ένα είδος απόδειξης ότι ενοχλεί το κράτος της Αθήνας, για το οποίο μιλάει συχνά κι ότι πληρώνει σε προσωπικό επίπεδο τις μάχες που δίνει για τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί να και να γινόταν χειρότερος

Οχι απλώς δεν θα άλλαζε συμπεριφορά, αλλά ενδεχομένως θα γινόταν και χειρότερος. Χειρότερα Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τον Λουτσέσκου θα μπορούσε να τον μαζέψει μόνο ο ΠΑΟΚ και κανείς άλλος.

Αν στον ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά που κάνει, κάνουν κακό στη δημόσια εικόνα της ομάδας ενδεχομένως και να τον μάζευαν. Αλλά ο ΠΑΟΚ τον Λουτσέσκου σε ρόλο απόλυτο διοικητή τον χρειάζεται πάρα πολύ.

Ακριβώς επειδή τον χρειάζεται, τον υπερασπίζεται όταν ξεπερνάει τα όρια. Ετσι αυτός θα συνεχίσει να το κάνει θεωρώντας το μέρος της δουλειάς του που στη δική του αντίληψη είναι και να τα βάζει με τους εχθρούς της ομάδας. Με όλα αυτά ήθελα απλώς να πω ότι δεν βρίσκω πώς στο επόμενο ΠΑΟΚ -ΑΕΚ δεν θα γίνουν χειρότερα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News