Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Πάει για επιθετικό τον Ιανουάριο - Αυτά είναι τα ονόματα που «παίζουν»

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή «σέντερ φορ» στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο για το «τριφύλλι», καθώς η πλαισίωση του Φώτη Ιωαννίδη με έναν επιθετικό υψηλού βεληνεκούς δίπλα του καθίσταται επιτακτική.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, αμέσως μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Λανς και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προς την ΟΥΕΦΑ της ευρωπαϊκής λίστας των ομάδων (το περιθώριο ήταν έως το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου), ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για την απόκτηση (και) επιθετικού κορυφής.

Τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα που απασχόλησαν το «τριφύλλι» την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Γιατί δεν «ευδοκίμησαν» οι υποθέσεις αυτές:

Με τον Χοακίν Κορέα της Ίντερ να φτάνει πολύ κοντά στο «τριφύλλι», αλλά να μην προχωράει την ύστατη ώρα η μεταγραφή του, διότι δεν ήταν όλα τα… κουτάκια στη θέση τους. Κυρίως δεν υπήρχε χρόνος για μεγαλύτερη ευελιξία… Χρόνος που υπάρχει πλέον εν όψει Ιανουαρίου, όπου ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε μία προγραμματισμένη (κι αναγκαία) κίνηση ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής του -όπως δείχνουν κι οι συνθήκες που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς- σε μία σεζόν που θα είναι άκρως απαιτητική ως το φινάλε της.

Ο Κορέα -με τον Τσούμπα Άκπομ του Άγιαξ σε δεύτερο πλάνο- ήταν απ’ τις αρχές Αυγούστου στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Ήταν η περίοδος που κι ο Άντραζ Σπόραρ ήταν κι ένιωθε «φευγάτος», έχοντας επαφές με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (αλλά και με άλλο ένα κλαμπ του εξωτερικού), ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης είχε μόλις επανακάμψει μετά τον τραυματισμό στην ωμοπλάτη που τον πήγε πίσω σχεδόν δύο μήνες (επέστρεψε στις 8 Αυγούστου ως αλλαγή στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ).

Ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ δεν «ψηνόταν» τότε με την προοπτική της μετακόμισης στην Ελλάδα κι ήθελε να μείνει στους περσινούς πρωταθλητές Ιταλίας και να εξαντλήσει τα περιθώρια για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ τους. Συν τω χρόνω η υπόθεση «πάγωσε», λόγω και των καθοριστικών αγώνων που είχε ο Παναθηναϊκός στα καλοκαιρινά προκριματικά του και της προσπάθειάς του να μπει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αμέσως μετά την πρόκριση επί της Λανς, το όλο θέμα ήρθε ξανά σε πρώτο πλάνο, με το «τριφύλλι» να προσεγγίζει εκ νέου την πλευρά του Κορέα, ο οποίος ήταν πια πολύ πιο θετικός στην ιδέα της μεταγραφής (ακόμη και με μονοετή δανεισμό), δεδομένου ότι ο Σιμόνε Ιντζάγκι τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας της Ίντερ για τα παιχνίδια του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η υπόθεση, εντούτοις, αν κι είχε δρομολογηθεί σε μεγάλο βαθμό κι απ’ την πλευρά της Ίντερ, «κόλλησε» εντέλει λόγω της υπόθεσης του Σπόραρ, καθώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει μία πλήρης συμφωνία για τη μεταγραφή του στη Σλόβαν (ή σε κάποια άλλη ομάδα) πριν απ’ την 4η Σεπτεμβρίου κι έτσι ο Σλοβένος παρέμεινε στο ρόστερ του «τριφυλλιού».

Το «ορθάνοιχτο μεταγραφικό παράθυρο» του χειμώνα. Τι συμβαίνει με τους άλλους 2 σέντερ φορ του ρόστερ:

Εν όψει Ιανουαρίου, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει συνολική επαναπροσέγγιση πάνω στο θέμα του φορ. Ο Ιωαννίδης, όντας μονίμως ο στόχος κάθε αντίπαλης άμυνας που επικεντρώνεται πάνω του, τρώει σε κάθε ματς πολύ… ξύλο κι είναι ξεκάθαρο πως δεν θα μπορέσει να σηκώσει μόνος του το βάρος σ’ όλη τη σεζόν, παίζοντας χωρίς ανάσα. Απ’ την άλλη, είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία πιο αξιόπιστη δεύτερη επιλογή για τη «γραμμή πυρός» του.

Ο Σπόραρ μοιάζει «σκουριασμένος» κι «άδειος» από κίνητρα και με εξαίρεση το πολύτιμο και σωτήριο γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Λεβαδειακό, στα υπόλοιπα ματς που έπαιξε δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Δείχνοντας πως -στην ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται- δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του σε απόλυτο βαθμό ο Παναθηναϊκός, όποτε απουσιάζει ο Ιωαννίδης. Ο δε Γερεμέγεφ έχει δείξει επανειλημμένως πως είναι ένας φορ για το «κουτί» και μόνο γι’ αυτό. Μέσα στην περιοχή είναι εκτελεστής μιας επαφής, με εντυπωσιακά νούμερα αναλογικά με τον χρόνο συμμετοχής του, όμως ο βαθμός επιρροής του στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού -και δη σε άμεσο ποδόσφαιρο- είναι ελάχιστος.

Είναι ο ιδανικός τρίτος φορ για να μπαίνει στους αγώνες σε συνθήκες που ο Παναθηναϊκός πρέπει να φορτώνει την επίθεσή του και με επιπλέον παίκτη μέσα στην περιοχή, όμως δεν είναι το ίδιο λειτουργικός στις υπόλοιπες δουλειές ενός φορ. Όχι επειδή δεν είναι φιλότιμος (ίσα-ίσα που «σκυλιάζει» κάθε φορά), αλλά διότι έμαθε σε όλη την καριέρα του να είναι ένας φορ (μόνο) περιοχής με συγκεκριμένο ρεπερτόριο κινήσεων.

Δεδομένα λοιπόν ο Ιανουάριος θα φέρει αλλαγή στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού. Και επειδή ο Σπόραρ θα ψαχτεί πολύ πιο έντονα για να βρει μία ομάδα που θα του δώσει φανέλα βασικού (έχει κάνει άλλες τρεις φορές μεταγραφή Ιανουάριο), αλλά και επειδή οι «πράσινοι» θέλουν να ισχυροποιήσουν τη συγκεκριμένη θέση. Με τον Χοακίν Κορέα να παραμένει στο «κάδρο» του Παναθηναϊκού (έχει παίξει μόλις 3 ματς και 38 λεπτά φέτος με την Ίντερ ως αλλαγή), μαζί με άλλες μία-δύο περιπτώσεις στράικερ υψηλού επιπέδου από τη διεθνή αγορά…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News