Ολυμπιακός: Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Καμπί και… ναι αυτός είναι Θρύλος!

Ολυμπιακός: Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Καμπί και... ναι αυτός είναι Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά ένα ακόμα ευρωπαϊκό διπλό, με τους Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Καμπί να είναι εκ των πρωταγωνιστών κόντρα στην Μάλμε, έδειξε πως αδικεί τον εαυτό του με την εικόνα που έχει στο πρωτάθλημα. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος

Ο Ολυμπιακός πέτυχε πολλά παραπάνω από την επιτυχία των τριών βαθμών της νίκης με το 1-0 κόντρα στην Μάλμε για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Κέρδισε πολλά για την αυτοπεποίθηση του και για την συνέχεια. Ο Ολυμπιακός πήγε στο ματς με την Μάλμε “κουβαλώντας” στην πλάτη του, το ανεκδιήγητο 2-2 με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα.

Αποτέλεσμα που ήρθε κι ενώ προηγήθηκε με 2-0, ενώ παραλίγο και να χάσει. Κάτι που τον ανάγκασε να μπει σε μια εσωστρέφεια, η οποία θα ήταν πιο έντονη αν δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης.

Κέρδος για τον Ολυμπιακό και ο Ζέλσον Μαρτίνς

Τα έδειξε αυτά τα σημάδια βελτίωσης με τη νίκη κόντρα στην Μάλμε “κερδίζοντας” και τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα, από πέρσι που αποκτήθηκε.

Για την ακρίβεια έδειξε ένα μεγάλο μέρος από τις ικανότητες του. Η φάση του γκολ ήταν καθαρά δικό του δημιούργημα, με εκείνη την φοβερή ντρίπλα λίγο κάτω από το κέντρο, “κόβοντας” στα δύο την Μάλμε και στη συνέχεια έδωσε στη σωστή στιγμή την ασίστ στον Αγιούμπ Ελ Καμπί.

Γενικότερα ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε πολλά μέσα στο γήπεδο, ενώ βοήθησε και στην αμυντική λειτουργία. Αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και δεν βγάλει τραυματισμούς θα θυμίσει εκείνο τον παίκτη που ξεπερνούσε τα 30.000.000 ευρώ σε αξία!

Για τον Αγιούμπ Ελ Καμπί τα λόγια περισσεύουν. Έδειξε ξανά για ποιο λόγο είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Όταν είναι στο κουτί 9/10 φορές θα σκοράρει. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό η ψυχολογία

Ωστόσο οι περισσότεροι παίκτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και το κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι πως όλοι σίγουρα βελτίωσαν την ψυχολογία τους και απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το πάθος, το πρέσινγκ, η κίνηση χωρίς την μπάλα και η ταχύτητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μεντιλίμπαρ και φάνηκε.

Αλλά η τόνωση της ψυχολογίας ήταν το ζητούμενο σε αυτή τη φάση. Αυτό ήταν και το ζητούμενο στην αναμέτρηση με την Μάλμε, πέραν από κάθε άλλη ανάλυση. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ανάγκη να τονωθούν ψυχολογικά και το πέτυχαν.

Για να μπορέσουν να παρουσιάσουν περαιτέρω βελτίωση στη συνέχεια και κυρίως να στείλουν μήνυμα, πως η εικόνα που έχουν στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και μπορούν να το ξεπεράσουν και να προχωρήσουν μπροστά.

Για τον λόγο αυτό παραμένει κομβική η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει μια συνέχεια και να μην πάει πάλι σε σκαμπανεβάσματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News