ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τί τρέχει με τον Γκουαρδιόλα;

Ο Καταλανός τεχνικός σε αμφότερες τις περιπτώσεις προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αλλά δεν κατάφερε να πείσει κοινό και κριτικούς

Δείγμα του αρνητικού κλίματος που περιβάλλει τη Μάντσεστερ Σίτι είναι πως ακόμη και τα πιο μετριοπαθή και «ψυχρά» στην ανάλυσή τους ΜΜΕ, αρχίζουν να υπερβάλλουν. Δεν αναφερόμαστε στα tabloids. Πάρτε για παράδειγμα την εφημερίδα «Telegraph» το Σάββατο: «ο Πεπ Γκουαρδιόλα απειλεί πως θα παραιτηθεί καθώς η κόντρα με τους οπαδούς κλιμακώνεται». Ή τους «The Times» σήμερα: «Ευχαριστούμε για το τίποτα, Πεπ», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του ενθέτου των σπορ και μέσα υπάρχει άρθρο με τίτλο: «Η αντίδραση στο μήνυμα του Γκουαρδιόλα για την προσέλευση των οπαδών της Σίτι μοιάζει με την αρχή του χωρισμού».

Το πώς «έχουμε ανάγκη τους οπαδούς μας» μετατράπηκε σε τάσεις φυγής είναι ανεξήγητο. Ωστόσο, αυτός είναι ο… φόρος που πληρώνει κάθε πρωταθλήτρια της Premier League τα τελευταία χρόνια. Έγινε με την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε. Όπου το μόνο που ενδιέφερε τον… περίγυρο και τα ΜΜΕ ήταν οι διαμάχες του με τη διοίκηση και η αμοιβαία δυσαρέσκεια με μεγάλο μέρος των αποδυτηρίων. Έπειτα, συνέβη και με την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και τις υποτιθέμενες διαφορές του Μοχάμεντ Σαλάχ με το κλαμπ και τον Γερμανό τεχνικό και τη δυσαρέσκεια του Σάντιο Μανέ και του Ρομπέρτο Φιρμίνο προς τον Αιγύπτιο. Η Σίτι ζει αυτή την κατάσταση για 3η φορά.

Η εικασία πως ο Γκουαρδιόλα σκέφτεται ήδη το μέλλον του μακριά από το «Έτιχαντ» έχει τη ρίζα της σε δύο σχόλια. Πρώτον, όταν πριν λίγο καιρό ανέφερε πως όταν τελειώσει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι θα ξεκουραστεί και έπειτα στόχος του είναι να προπονήσει μια Εθνική ομάδα. Δεύτερον, όταν την Παρασκευή εξήγησε: «αν έχω ποτέ πρόβλημα με τον κόσμο θα φύγω». Κάθε προσπάθεια του να ξεκαθαρίσει τα λόγια του, που κατά τον ίδιο παρερμηνεύτηκαν, ήταν άκαρπη. Στην πρώτη περίπτωση τί θα μπορούσε να πει; Πως θα φύγει από τη Σίτι το 2025 όταν έχει συμβόλαιο ως το 2023;

Όσο για το θέμα με τους οπαδούς είναι κάτι που συμβαίνει συχνά αφότου ανέλαβε το 2016. Πιο… διάσημη ατάκα εκείνη του 2019 πριν το ματς με την Τότεναμ στο Μάντσεστερ για τα προημιτελικά του Champions League. «Τους έχουμε ανάγκη και πρέπει να μας πιέσουν, να απαιτήσουν από εμάς να φτάσουμε στα ημιτελικά, να μας δείξουν πόσο πολύ το θέλουν». Εκείνη η δήλωση ήταν πιο… επιθετική. Οι οπαδοί της Σίτι δεν ένιωσαν να τους προσβάλλει όπως συνέβη μετά από το ματς με την Λειψία. Ούτε και έγινε ιδιαίτερο θέμα στα media. Δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος επίσημου φορέα να του πει «σκάσε και προπόνησε».

Γι’ αυτό και η σπέκουλα για το μέλλον του και πως ίσως το μήνυμά του να έχει κουράσει τους οπαδούς και σταδιακά όλες οι πλευρές – ο προπονητής, το κλαμπ κι ο κόσμος – θα αρχίσουν να σκέφτονται τη ζωή τους χωριστά. Για την ώρα, πάντως, η Σίτι δεν νιώθει πως ο Γκουαρδιόλα είναι φευγάτος. Τουναντίον, η εκτίμηση είναι πως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το έργο του. Οπότε τώρα αρχίζει η διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το αν θα συμβεί αυτό είναι άλλη ιστορία αφού όπως φάνηκε πλέον δεν εξαρτάται από το αν η μπάλα καταλήξει ή όχι στ’ αντίπαλα δίχτυα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News