ΑΕΚ: Η ειδική αποστολή για το «διπλό» στις Σέρρες

ΑΕΚ: Έτσι χάθηκε το πρωτάθλημα – Τα λάθη του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα ψάχνει την ενδεκάδα που θα επαναφέρει την ΑΕΚ στις νίκες.

Πριν και μετά τη διακοπή η ΑΕΚ είδε βαθμούς να χάνονται. Πρώτη ήττα της σεζόν στο Αγρίνιο απ’ τον Παναιτωλικό, ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena».

Η απόσταση απ’ την κορυφή, βέβαια, παρά τις απώλειες παραμένει μικρή, αλλά το διπλό στο αποψινό (20:00) παιχνίδι, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, στις Σέρρες είναι μονόδρομος για να προσπαθήσει στη συνέχεια να «χτίσει» ένα σερί νικών που της λείπει.

Η ΑΕΚ πηγαίνει σε ένα γήπεδο που της φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις με την εξέλιξη που είχε στα τελευταία λεπτά το αντίστοιχο περσινό ματς.

Αυτή τη φορά καλείται με συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και να επιστρέψει στις νίκες, έχοντας στο πλευρό και τη δυναμική υποστήριξη του κόσμου της. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αν ο Ματίας Αλμέιδα διατηρήσει το πλάνο που παρέταξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτό, δηλαδή, με τους δύο φορ, με τον Λιβάι μαζί με τον Πιερό στην επίθεση, με τον Ελίασον να επανέρχεται στη δεξιά πλευρά, τον Κοϊτά αριστερά και τον Πινέδα να ξεκινάει στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι σήμερα ο «πελάδο» να πάει με τον καθιερωμένο του σχηματισμό. Με τον 29χρονο φορ απ’ την Αϊτή στην κορυφή, τον Λαμέλα πίσω του και τον Πινέδα στο «οκτώ», ενώ κι ο Περέιρα διεκδικεί θέση. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα μετόπισθεν ο Στρακόσια θα είναι στην εστία, ενώ η άμυνα δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις με τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Η αλήθεια είναι πως ο σχηματισμός με τους δύο φορ στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον ΠΑΟΚ δεν λειτούργησε καλά, με την ΑΕΚ να μένει χαμηλά σε παραγωγικότητα φτιάχνοντας λίγες καθαρές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Απ’ την άλλη, ήταν κι ένα πλάνο που εφαρμοζόταν για πρώτη φορά. Γενικότερα, πάντως, εκτός απ’ την τελική απόφαση του «πελάδο» για τα πρόσωπα της ενδεκάδας μεσοεπιθετικά, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ξανά κι η 20άδα. Αυτό διότι με τόσες επιλογές διαθέσιμες είναι αναπόφευκτο παίκτες που θα μπορούσαν να λογίζονται ως βασικοί, να μένουν τελείως εκτός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News