Formula 1: Ο Σάινθ πήρε την pole position στο Μεξικό εκπλήσσοντας τους πάντες!

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, χρειάστηκε μόλις δύο καλούς γύρους για να κατακτήσει την pole position στο Γκραν Πρι του Μεξικού, αφήνοντας πίσω τους διεκδικητές του τίτλου Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις. Απογοητευτική εμφάνιση από τους ομόσταβλούς τους Πιάστρι και Πέρες, δίπλα στον Βρετανό ο Λεκλέρ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το φετινό Γκραν Πρι του Μεξικού της Formula 1, επεφύλασσαν πολλές μεγάλες εκπλήξεις. Ο Κάρλος Σάινθ, στις τελευταίες του συμμετοχές ως οδηγός της Ferrari, έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, κατακτώντας την pole position και αφήνοντας πίσω του τους διεκδικητές του τίτλου Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Δίπλα στον Βρετανό οδηγό της McLaren θα εκκινήσει ο ομόσταβλος του Σάινθ, Σαρλ Λεκλέρ.

Η διαδικασία από την αρχή της φαινόταν ότι θα ήταν γεμάτη εκπλήξεις και έτσι ήταν. Ο λόγος; Οι «δεύτεροι» οδηγοί των Red Bull και McLaren, Σέρχιο Πέρες και Όσκαρ Πιάστρι, έκαναν απογοητευτικούς γύρους στο πρώτο κομμάτι της και έτσι γνώρισαν τον αποκλεισμό, με τον Πέρες ειδικότερα να μην καταφέρνει να διεκδικήσει την pole στην πίστα της πατρίδας του. Μαζί τους, αποκλείστηκαν και οι Κολαπίντο, Οκόν και Ζου.

Το δεύτερο σκέλος, σταμάτησε σχετικά απότομα, καθώς ο Γιούκι Τσουνόντα της RB Racing, είχε ατύχημα στη δωδέκατη στροφή της πίστας, κάτι που προκάλεσε τον κυματισμό της κόκκινης σημαίας. Ο Ιάπωνας οδηγός, με αυτή την ατυχία του, συμπαρέσυρε και όσους βρίσκονταν από κάτω του στο να μην καταφέρουν να κάνουν έναν τελευταίο γύρο που θα τους έβαζε στην δεκάδα. Αυτοί ήταν ο ομόσταβλός του Λίαμ Λόσον, ο «400άρης» πλέον Φερνάντο Αλόνσο, ο Λανς Στρολ και ο Βάλτερι Μπότας.

Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας, ο Κάρλος Σάινθ χρειάστηκε μόλις δύο ταχείς γύρους για να κατακτήσει την pole position, την οποία διεκδίκησε και ο Φερστάπεν, αλλά ο πρώτος του γύρος ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες διότι πάτησε το μονοθέσιό του εκτός των ορίων της πίστας. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Mercedes του Τζορτζ Ράσελ και του Λιούις Χάμιλτον, οι δυο Haas των Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ (7ος και 10ος αντίστοιχα) και οι Πιέρ Γκασλί και Αλεξάντερ Άλμπον των Alpine και Williams αντίστοιχα. Αυτή είναι η δεύτερη σερί pole position που κατακτά η Scuderia Ferrari στην πίστα του Μεξικού, καθώς και πέρσι (2023) το είχε καταφέρει και μάλιστα με το «1-2».

Δείτε πώς διαμορφώνεται το grid στο Γκραν Πρι του Μεξικού:

No description available.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News