Formula 1: «Εκπληξη» στο Μεξικό pole για Σαρλ Λεκλέρ διπλά του ο Κάρλος Σάινθ

Η Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ κλείδωσαν την πρώτη και δεύτερη θέση στις σχάρα εκκίνησης του σημερινού αγώνα (29/10 22:00) Autódromo Hermanos Rodríguez στην Πόλη του Μεξικού, με την Redbull του Φερστάπεν να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα.

Η Ferrari «κλείδωσε» την πρώτη και δεύτερη θέση στην σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, με το Σαρλ Λεκλέρ να κάνει τον γρηγορότερο γύρο με 1.17.166 πίσω του μόλις 0.067 χιλιοστά ο ομόσταβλος του  Σάινθ. Ο Ολλανδός της Redbull Μαξ Φερστάπεν πηρέ την τρίτη θέση.

Στα κόκκινά χρώματα της Scuderia Ferrari «βάφτηκαν» οι κατατακτήριες του Μεξικού με τους Τιφόζι και το Σαρλ Λεκλέρ να μένουνε έκπληκτοι : «δεν περίμενα να είμαι στην pole σήμερα ,ήταν έκπληξη αλλά το ίδιο είπα και την προηγουμένη φορά» 

Σε ένα χαοτικό πρώτο Q1 με τους Φερστάπεν και Ράσελ να φοβούνται για ποινές, καθώς εξετάστηκαν από της αγωνοδίκες επειδή μπλοκάρανε την έξοδο του pit-lane με τις αγωνοδίκες  να μη τους τιμωρούν. 

 Ο Φερστάπεν που σε όλη την διάρκεια του Q1 και Q2 ήταν ταχύτερος, στο Q3 δεν βρήκε την ταχύτητα που θα του έδινε την 23η pole position της χρονιάς. Ο Ολλανδός που κυνηγάει την 16 νίκη και το δικό του προσωπικό νέο Ρεκόρ. Σε μια πιστά που φαίνεται να του ταιριάζει καθώς έχει και το ρεκόρ πιο πολλών νικών(4). 

 Ο Ντανιέλ Ρικίαρντο (Alpha Tauri) έδωσε  την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής με τον ίδιο να ξεκινά τον αποψινό αγώνα στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Σέρχιο Πέρες(Redbull) στην πέμπτη θέση για το Γκραν Πρι της πατρίδας του. 

Ο Χάμιλτον(Mercedes) πήρε την έκτη θέση Πιάστρι(Mclaren),Ράσελ(Mercedes),Μπότας(Alfa Romeo) και Ζου (Alfa Romeo) να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Πλησιάζουμε στο φινάλε της χρονιάς με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση.  Το Γκραν Πρι του Μεξικού, Βραζιλίας(5/11), Λάς Βέγκας(18/11) και Αμπού Ντάμπι (26/11).

  Ο Αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 22:00 ώρα Ελλάδος  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News